Aragonès evita pronunciar-se sobre el confinament de cap de setmana però no el descarta

Ha remarcat que l'evolució de contagis és "extremadament greu"

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat que no vol posar sobre la taula més mesures restrictives fins que no s'hagin aprovat. D'aquesta manera ha respost les reiterades preguntes sobre el confinament de cap de setmana que la consellera de la Presidència i portaveu de l'executiu català, Meritxell Budó, ha admès aquest matí que és una de les opcions que es contemplen.

En la roda de premsa posterior a la Conferència de Presidents, Aragonès ha evitat centrar-se en la mesura del confinament del cap de setmana i ha insistit que el Govern sempre ha dit que no pot descartar cap mesura.

Aragonès ha remarcat que l'evolució de contagis és "extremadament greu" i que la tendència és "molt perillosa". Davant d'aquesta situació, el vicepresident ha defensat que l'obligació del Govern és estudiar totes les mesures però no ha volgut comentar-ne de noves fins que no estiguin aprovades pel Govern. Segons ha recordat, primer els professionals i experts donen el seu criteri sobre una nova mesura i després es valora l'impacte econòmic, social i les possibilitats legals.

Preguntat per si amb l'actual estat d'alarma es podria aplicar aquest confinament de cap de setmana, Aragonès ha respost que amb l'actual situació es poden fer confinaments perimetrals i, per tant, que qualsevol restricció de mobilitat hauria de partir del criteri de restriccions perimetral, també aplicable només al cap de setmana. Però just després ha afegit que no es vol centrar només en aquesta proposta. Així mateix, ha remarcat que les mesures es prenen de manera compartida per part del Govern.

Pel que fa a les crítiques dels partits de l'oposició que lamenten que el Govern llanci "globus sonda", el vicepresident ha agraït la predisposició dels grups parlamentaris i ha reclamat als partits que també formen part del govern espanyol, PSC i comuns, que ajudin a reclamar a l'executiu de Pedro Sánchez mesures per als sectors més afectats.