Comencen les obres per millorar l'accessibilitat i ampliar l'àrea d'urgències del CAP Ernest Lluch de Figueres

Els treballs, que duraran sis mesos, no afectaran l'activitat assistencial

Salut ha començat les obres de reforma del CAP Ernest Lluch de Figueres (Alt Empordà) per millorar l'accessibilitat del centre, ampliar l'àrea d'urgències i atenció continuada i renovar la zona d'atenció a l'usuari. Els treballs, que duraran sis mesos, es faran a la planta baixa de l'edifici de 513 metres quadrats i s'han dividit en dues fases per no afectar l'activitat assistencial.

Les obres tenen un pressupost de 354.000 euros. El Departament ja va fer retirar a mitjans d'octubre un mòdul provisional que hi havia a l'exterior del centre per fer proves PCR i que havia aixecat crítiques a través de les xarxes socials per deixadesa.

La primera fase dels treballs, que ha començat ara i que tindrà una durada de tres mesos, se centrarà en la nova àrea administrativa. Durant aquest temps, es desplaçarà a la mateixa planta l'àrea d'admissions. En la segona fase, que durarà tres mesos, es farà la nova àrea d'urgències, amb nous boxs i tres consultes d'atenció continuada. També es millorarà l’àrea de treball dels professionals del centre amb la creació de dos despatxos polivalents.

Amb la posada en marxa del CAP Josep de Masdevall, l'Ernest Lluch ja va recuperar espai perquè tota l'atenció pediàtrica es va traslladar al nou CAP. Això va permetre descongestionar les consultes i facilitar l'organització de visites. Les obres que ara s'hi duen a terme serviran per a modernitzar l'edifici i per canalitzar millor els circuits de pacients.

Tot i que amb la situació actual provocada per la Covid-19 aquests circuits s'han vist alterats completament, el nou disseny de la planta baixa del CAP està pensat per a oferir una millor accessibilitat, tant ara com quan la situació sanitària es normalitzi.