Aquesta és la llista d'excepcions del toc de queda que avui entra en vigor a Catalunya

Es limita la mobilitat entre les deu de la nit i les sis del matí

El govern de la Generalitat ha anunciat aquesta tarda l'entrada en vigor a partir d'avui del toc de queda que s'aplicarà cada dia entre les 22h i les 6h. Durant aquests hores no serà possible desplaçar-se en vehicle ni passejar pels carrers.

Des del Procicat han elaborat una llista de supòsits d'excepció que són les següents:

1- Totes les persones que necessitin sortir de casa per una emergència sanitària o bé es dirigeixin a una farmàcia de guàrdia.
2- Totes les persones treballadores que es dirigeixen al centre de treball o tornen d'ell cap a casa. Els transportistes també tenen permès circular per desenvolupar la seva tasca. En tots els casos caldrà dur al damunt un certificat de l'empresa.
3 Per anar a assistir a persones grans o dependents. També serà necessari portar damunt un justificant o document que ho acrediti.
4- Per atendre a actuacions davant d'òrgans judicials.
5- Qui torni a casa provinent d’un viatge.
6- Persones amb animals domèstics que hagin de treure'ls a passejar a la nit però només ho podran fer entre les 4 i les 6 de la matinada.
7- Altres causes de força major o situació de necessitat justificada.

Pel que fa al comerç i altres serveis hauran de tancar a les 21h excepte les activitats culturals que podran fer-ho fins les 22h. Les persones que assisteixin al teatre, al cinema o a un concert podran tornar a casa amb el temps mínim imprescindible.

Respecte els bars i restaurants aquests no es veuen afectats pel toc de queda i seguiran amb les limitacions vigents, de la mateixa manera que el sector cultural.

El certificat autoresponsable adaptat al toc de queda es pot descarregar directament del web de Protecció Civil