Denuncien una plaga de rates a la Massana de Salt

L'Ajuntament assegura que ningú els havia alertat però ja han fet un tractament de desratització

Rodríguez ha explicat que els veïns han vist diverses rates corrent pel bell mig del parc tant de dia com de nit. "Nosaltres hem pogut fer fotos aquest passat diumenge de les rates, en principi, a primera hora del matí ja n'hi havia tres", ha explicat el vicepresident. Segons Rodríguez els veïns d'aquest barri tenen "por i estan molt enfadats" perquè l'Ajuntament no ha pres cartes en l'assumpte i no té cura d'aquest espai públic. "De nit, surten tots els animals. Això pot ser un perill per a la salut dels ciutadans", ha afegit.

D'altra banda, l'Ajuntament de Salt ha confirmat que no tenien constància de cap queixa ni denúncia de particular o des de l'associació de veïns sobre aquesta problemàtica. El consistori ha explicat que han tingut coneixement de la plaga de rates pels mitjans de comunicació i ha destacat que tant bon punt ho han sabut han enviat una brigada municipal que ha realitzat un tractament de desratització i tenen previst fer un seguiment d'aquest problema per confirmar que la plaga hagi estat exterminada.

Un parc "abandonat"

L'associació de veïns ha ressaltat que la plaga de rates és un dels "diversos problemes" que pateix el parc urbà de la Massana el qual, segons l'entitat, es troba en un estat molt precari. "L'espai està abandonat, ningú en té cura, hi ha restes de menjar, el clavegueram està ple de brutícia i les zones verdes estan totalment deixades", ha ressaltat Rodríguez. 
Segons l'associació de veïns, l'entitat ja ha alertat i informat al consistori sobre el mal estat en què es troba el parc. "Hem mantingut reunions amb regidors i amb la Policia Municipal de Salt però sempre ens diuen que no s'hi pot fer res i nosaltres ja estem cansats de repetir sempre les mateixes coses i demanar actituds més cíviques", ha assenyalat el vicepresident de l'entitat.

Rodríguez ha destacat que els veïns de la zona "estan farts" de patir aquesta situació i ha assegurat que, a partir d'ara, els membres de l'associació faran públic qualsevol incident que succeeixi en aquesta zona. A més, no descarten realitzar una mobilització en els propers mesos.