Jonas Kaufmann acomiada la 26a edició del Festival Castell de Peralada

Ha estat l'única actuació a l'Estat de la veu lírica del moment

El tenor ha posat el punt final al Festival Castell de Peralada aquest dimecres amb una gala lírica durant la qual ha fet un repàs de les àries més belles del repertori alemany, italià i francès. La gala ha tingut dues parts, en la primera ha interpretat peces de Verdi, Ponchielli, Puccini, Zandonai, Bizet i Mascagni mentre que en la segona part ha fet un recorregut per peces de Rossini, Giordano i Wagner.

Un tipus d'actuació més complicat que fer un paper complet perquè ha d'interpretar un paper diferent en cada ària. Un repte que Kaufmann ha entomat amb ganes d'encisar el públic i demostrar que no només és el tenor del moment, sinó que pot ser una de les veus més destacades de la història de la lírica.

Nascut a Múnic, Kaufmann ha rebut el reconeixement internacional com un dels artistes més importants de panorama actual i també li han dedicat els majoria elogis a les grans òperes d'arreu del món, tant en concerts com amb recitals. La d'aquest dimecres ha estat l'única oportunitat de veure Kaufmann sobre algun escenari de l'Estat perquè és l'únic concert que ha ofert.

Sobre l'escenari l'ha acompanyat l'Orquestra de Cadaqués dirigida per Roger Rieder.