Els ciutadans ignoren les recomanacions del Govern i omplen els parcs naturals

Els aparcaments de la Zona Volcànica i el Montseny han arribat al límit

"S'ha de sortir aquest cap de setmana? La resposta és no, aconsellem no sortir", va dir ahir el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha vist 24 hores més tard que no li han fet cas. Els aparcaments de la Zona Volcànica de la Garrotxa com també del Parc del Montseny, s'han omplert de vehicles i visitants aquest matí assolint el màxim de la seva capacitat que s'havia situat en el 75% a patir d'aquest cap de setmana.

L'aparcament de la Fageda d'en Jordà ha estat un dels que s'ha omplert més ràpidament, en bona mesura perquè molts dels visitants han anat més aviat del que és habitual per tal de poder trobar lloc. Així i tot, els marges de la carretera GI-524 s'han omplert de vehicles després que els Mossos d'Esquadra han començat a regular l'accés a l'aparcament que ja estava al límit de la seva capacitat.

D'altra banda totes les vies per accedir en vehicle privat al Parc del Montseny han quedat tancades a mig matí, després que s'hagin omplert els aparcaments oficials. En tots els casos, només s'ha permès la circulació en vehicle privat dels residents a la zona o bé de persones allotjades als hotels i cases rurals. Amb les carreteres tancades, els visitants que no han estat a temps d'accedir amb vehicle privat han hagut d'entrar caminant, en bicicleta o utilitzant els busos llançadora.

Imatges que no es volien repetir

"La setmana passada vam veure imatges, al Montseny de forma molt especial, de vehicles aparcats a les dues bandes de les carreteres i això podria provocar que en cas d'emergència els vehicles dels Bombers no poguessin passar", va afirmar ahir el conseller d'Interior. Sàmper remarcava que aquestes imatges no s'han de tornar a produir i que, per això, s'han adoptat restriccions en l'accés a cinc zones naturals de Catalunya per regular-ne l'afluència.

L'anunci per part del Govern de sol·licitar a l'Estat la implementació de l'estat d'alarma per posteriorment decretar el toc de queda ha generat un efecte crida a molts ciutadans que temen l'arribada d'un confinament total, llançant-se a la carretera per aprofitar el cap de setmana.

Amb tot, i tement que avui podria haver-hi molta gent als parcs, el conseller ja va advertir que no es podia abaixar la guàrdia i cal complir amb les mesures de mascareta, distància i higiene de mans, grups estables i de màxim sis persones. "No és el cap de setmana, ni aquest ni el següent, de quedar amb amics que fa un mes que no veiem", va concloure.