Catalunya sol·licita poder implementar l'estat d'alarma per imposar el toc de queda

Els propers dies es concretaran més mesures si no es redueixen els contagis

[ACTUALITZAT 21:17h] El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest vespre que han decidit comunicar a l'estat espanyol que sol·licitaran que es pugui implementar l'estat d'alarma a Catalunya per tal de poder prendre "mesures més restrictives". implantar implementar

Aquestes faran referència a la reducció de la mobilitat i i passarà per imposar un toc de queda durant la nit. "No ens agrada fer servir aquesta paraula, preferim parlar de limitar la mobilitat nocturna", ha reblat el vicepresident.

Aragonès ha assenyalat que altres mesures es concretaran els propers dies si amb aquesta acció no s'aconsegueix millorar les xifres de contagis.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que la mesura del toc de queda (o limitació de mobilitat nocturna) es podria aprovar demà mateix en una reunió d'urgència del Procicat, el que significaria que podria entrar en vigor la mateixa nit del dissabte, matinada del diumenge. En aquesta mateixa reunió també es determinarà quin serà l'horari d'aplicació del toc de queda nocturn malgrat la proposta del Govern és entre les onze de la nit i les sis del matí.

A hores d'ara el Govern no es planteja imposar restriccions de mobilitat per evitar moure's entre regions sanitàries tot i que el vicepresident ha confessat que és una possibilitat que es podria donar i s'aplicaria amb la màxima rapidesa en cas de ser així.

El govern de la Generalitat espera que l'Estat aprovi en les properes hores el decret d'estat d'alarma a Catalunya després d'un Consell de Ministres que s'hauria de produir aquesta nit o bé demà al matí.

L'aplicació de l'estat d'alarma tindrà una durara inicial de quinze dies que es podrà anar prorrogant en cas de ser necessari.

Bars i restaurants tancats

Aragonès ha avançat que els bars i restaurants, com també els altres comerços que tenen limitada la seva activitat, romandran tancats i amb les restriccions que s'havien imposat fins divendres vinent. "Aquestes tenen vigència de 15 dies i la seva modificació o ampliació es farà seguint els criteris imposats fins ara", ha dit el vicepresident.