Salt congela l’IBI, l’impost de circulació i la taxa d’escombraries

Bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses

L’Ajuntament de Salt (Gironès) congelarà l’any 2021 ordenances fiscals com l’IBI, l’impost de circulació i la taxa d’escombraries. La decisió es complementa amb bonificacions de l’IBI per als equipaments culturals, noves bonificacions a l’Impost Sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i, al mateix temps, es prorroga la gratuïtat de la taxa de terrasses per a bars i restaurants. Aquestes mesures formen part de la congelació de la majoria de les ordenances fiscals que es debatrà durant el plenari d’aquest dilluns 26 d’octubre.

En el cas dels equipaments culturals, s’impulsa una nova bonificació de l’IBI del 80% l’any 2021 i del 40% el 2022. En podran gaudir aquells immobles destinats a activitats culturals on s’exerceixi activitat econòmica i que hagin quedat afectats per la pandèmia.

Pel que fa a l’ICIO, s’inclouen bonificacions del 40% per a la rehabilitació d’habitatges que s’aportin a la bossa de lloguer de l’Ajuntament o la xarxa d’habitatges que gestiona la Generalitat. També es bonificarà en un 35% la construcció d’habitatges de protecció oficial destinats a lloguer.

“Som conscients de l’impacte de la covid-19 i per aquest motiu hem optat per la congelació generalitzada de les ordenances a banda de prorrogar o incloure noves bonificacions per tal d’estar al costat dels veïns i veïnes de Salt i superar, entre tots plegats, els efectes de la pandèmia”, explica l’alcalde de Salt, Jordi Viñas.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, afegeix que “a les mesures incloses dins les ordenances s’hi inclouran les que ja hem començat a treballar i que formaran part del pressupost 2021. Plantejarem obrir línies de subvenció per al nostre teixit empresarial i comercial”.

Gratuïtat de la taxa de terrasses

La gratuïtat de la taxa de terrasses per a bars i restaurants es prorrogarà, de moment, durant el primer trimestre del proper any 2021, una mesura que ja va entrar en vigor durant el primer semestre d’enguany per fer costat al sector de l’hostaleria i la restauració de la vila juntament amb altres accions, com per exemple, la promoció de la venda online.

L’abonament anual de l’aparcament en zona verda per a residents passarà a ser de 30 euros per regularitzar-lo tot i que s’ha decidit continuar situant-lo per sota de la mitjana dels municipis de l’entorn davant la bona acceptació de la qual gaudeix.

D’altra banda, al Viver d’Empreses se seguiran bonificant els tres primers mesos de lloguer per activitats de nova creació i s’ha creat una nova modalitat de lloguer d’espais i que, en aquest cas, va destinada per a activitats ja consolidades per donar resposta a les peticions rebudes aquests darrers mesos.