Jutgen un acusat de violar, maltractar, agredir i amenaçar la parella durant tres mesos a Vidreres

La fiscalia demana 17 anys de presó i el processat nega totes les acusacions

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat de violar, maltractar, colpejar, agredir i amenaçar la parella durant tres mesos al domicili que compartien a la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres (Selva).

La fiscalia demana 17 anys de presó i, a l'escrit d'acusació, recull fins a quatre episodis que van tenir lloc entre l'octubre i el desembre del 2016. Segons l'acusació pública, l'acusat va sotmetre la víctima a "control i humiliacions" i la arribar a atacar amb un ganivet.

La fiscalia sosté que des de l'octubre del 2015 l'acusat va exercir de manera "continuada, metòdica i deliberada" un actitud constant de "control i humiliació" proferint "frases ofensives i despectives contra ella i arribant a dir-li, fins i tot, que la mataria". En aquest clima de violència verbal, l'acusació pública exposa que el processat també va utilitzar "la força física" contra la seva parella.

L'escrit d'acusació descriu fins a quatre episodis que van tenir lloc entre l'octubre i el desembre del 2016. En el primer d'ells, relata la fiscalia, l'acusat va empènyer la dona contra una porta de vidre, la va subjectar pel cabell, la va fer caure a terra i li va "proferir cops" per tot el cos. A la sala de vistes, la dona ha explicat que van ser com "trepitjades" que li van deixar morats però aleshores no es va atrevir a denunciar.

Segons la fiscal, entre octubre i novembre del mateix any la va amenaçar de mort. En concret, l'acusació pública sosté que tots dos estaven mirant la televisió al domicili familiar i va aparèixer una notícia sobre un crim masclista: "El processat, amb ànim de pertorbar l'assossec i la tranquil·litat de la seva parella li va etzibar 'com parli també et mataré'.

El tercer episodi recollit pel ministeri fiscal va tenir lloc durant el mes de novembre. "El processat va iniciar una discussió amb la seva parella durant la qual, i amb ànim d'atemptar contra la integritat física de la dona, va agafar un ganivet i li va dir que la mataria per, a continuació, agafar-la pels cabells, arrossegar-la pel terra i clavar-li el ganivet", descriu la fiscal.

Finalment, el 4 de desembre la va arrossegar pels cabells fins al garatge, on va agafar una mànega i la va ruixar amb aigua freda. Quan la dona va poder tornar al domicili, sempre segons la fiscalia, la va començar a colpejar amb un biberó al cap. "No va parar fins que va veure que em sortia sang però no em va voler portar al metge", ha dit la víctima al judici.

L'acusació remarca que, aprofitant la situació de "temor" creada en la víctima, l'acusat la va obligar a fer-li una fel·lació i la va violar.

L'acusat ho nega

Al judici, el processat ha negat totes les acusacions, tot i que afirma que sap per què la seva ja exparella el va denunciar. L'acusat ha dit que "mai" la va colpejar ni maltractar, i molt menys la va agredir amb un ganivet. També ha assegurat que durant l'any que van mantenir una relació de parella "totes les relacions sexuals van ser desitjades per part dels dos".

L'home ha explicat que al principi la relació va ser "normal" però que "progressivament" es van anar distanciant, sobretot per les discussions constants entre els dos. La dona ha dit que des d'un principi ell va exercir "control" sobre ella però que la violència verbal i física va començar quan va néixer la filla que tenen en comú.

L'acusat, responent a preguntes del seu advocat, ha explicat que sabia que la víctima havia interposat denúncies contra dos exparelles seves i també ha dit que a ell el va denunciar en dues ocasions per suposadament trencar l'ordre d'allunyament. "Res era cert, com es veu a les sentències aportades pel meu advocat", ha exposat.

Al judici també han declarat la forense que va examinar la dona després de denunciar els fets i les psicòlogues que la van explorar tant a ella com a la seva filla gran. La forense ha dit que aleshores no tenia cap lesió, exceptuant una cicatriu de mig centímetre a la cama esquerra que "podria ser compatible" amb l'atac descrit per la víctima. Les psicòlogues han conclòs que el seu relat era "creïble" i que, de fet, arran dels fets la víctima va tenir un brot psicòtic i una depressió major i va estar un temps ingressada a la unitat psiquiàtrica del Santa Caterina de Salt.

Les psicòlogues de l'equip d'assessorament tècnic penal també han dit que la filla de la víctima va dir que la seva mare havia interposat "moltes denúncies falses" contra l'acusat i que li havia donat instruccions sobre què declarar. Una afirmació que tant la denunciant com la filla han negat i matisat a la sala de vistes. La filla ha explicat que es referia a que ella no va presenciar cap dels episodis i que es va limitar a dir el que la seva mare li explicava.

La fiscalia l'acusa d'un delicte de maltractament habitual en l'àmbit de la violència de gènere, dos delictes de lesions en l'àmbit de la violència de gènere, un delicte d'amenaces greus amb instrument perillós en concurs amb un delicte de maltractament, d'un delicte d'amenaces lleus i un delicte d'agressió sexual amb accés carnal. Sol·licita una pena de 17 anys de presó i que indemnitzi la víctima amb 10.000 euros.

La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.