Guinó demana que es deixi de portar la política a la justícia i Carrizosa ho qualifica ''d'intolerable''

L'exmembre de la Mesa condemnat a inhabilitació diu que està honorat de ser diputat de la cambra catalana

El diputat de JxCat, membre de la Mesa del Parlament de l'1-O i alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha demanat als partits que deixin de traslladar la política als magistrats i ha rebutjat que terceres persones puguin "manllevar" els resultats d'unes eleccions a través d'inhabilitacions.

"Honorat de ser diputat de la cambra, seu de la sobirania popular", ha declara Guinó durant el ple del Parlament després que el TSJC l'hagi condemnat, juntament amb els seus companys de Mesa, a 20 mesos d'inhabilitació per permetre la tramitació d'iniciatives relacionades amb l'1-O. El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat la paraula i ho ha qualificat "d'intolerable".

"El senyor Guinó condemnat per atropellar els drets dels diputats demana als grups que es deixin atropellar pels membres de la Mesa. Em sembla intolerable amb tota l'estima que li tinc", li ha etzibat Carrizosa que havia demanat la paraula per una qüestió d'ordre. El president del Parlament, Roger Torrent, no l'ha deixat seguir intervenint en considerar que no es tractava d'una qüestió d'ordre.