Tossa de Mar reduirà l’IBI un 10% l'any vinent

El consistori retornarà la taxa d'escombraries als locals tancats durant l'estat d'alarma

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) té previst aprovar aquesta setmana la proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2021. Del conjunt, destaca la reducció d’un 10,20% de l’IBI, el que suposa que els veïns i veïnes de Tossa pagaran 528.378 euros menys en aquest concepte l’any vinent.

L’alcaldessa, Imma Colom, afirma que “tot i el gran sacrifici que representa per a les arques municipals, portem a terme la nostra voluntat històrica de reducció de l’IBI. Són moments complicats i volem ajudar al màxim possible els veïns i veïnes de Tossa. El nostre objectiu és poder rebaixar-lo més durant aquest mandat”.

D’altra banda, l’equip de govern ha decidit retornar els diners recaptats en concepte de taxa d’escombraries als locals comercials que van haver de tancar durant els 66 dies d’estat d’alarma per covid-19, el que suposa un estalvi per aquests locals comercials d’uns 65.000 euros.

Tanmateix, també s’ha aprovat la creació d’una línia de subvencions directes d’ajuda destinada a l’hostaleria (hotels, pensions, càmpings, etc) afectada durant l’estat d’alarma i que tindrà una dotació pressupostària inicial de 100.000 euros.

Les ajudes aniran destinades a impulsar la reactivació econòmica i la continuïtat de les activitats econòmiques dels establiments d’hostaleria que es troben afectades econòmicament com a conseqüència de la situació excepcional provocada per la pandèmia.