L'hospital de Palamós anul·la les operacions a ''pacients fràgils'' per afrontar la segona onada de covid-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) passa a nivell d'alerta 2 del pla de contingència per fer front a la segona onada de la covid-19. Segons informen en un comunicat, això afecta a l'activitat demorable tant a atenció primària com a consultes externes i a l'hospital de Palamós.

En relació a l'activitat quirúrgica de l'hospital, segons informen en un comunicat, anul·len les intervencions demorables als "pacients fràgils", que es reprogramaran més endavant, i prioritzen les operacions que no requereixin ingrés hospitalari. Tant a atenció primària com a consultes externes, anul·len les proves o exploracions que comporten més risc per l'ús d'aerosols.

Les mesures també afecten el geriàtric Palamós Gent Gran, on se suspenen els ingressos de pacients temporal.

El SSIBE remarca que aquests mesures es posen en marxa per reduir el risc de contagi als diferents centres assistencials, a pacients i professionals, i per intentar "protegir al màxim" tota l'activitat que es realitza i evitar les demores diagnòstiques i l'impacte en la salut de la població.

En cas que es reprogrami o anul·li alguna visita, els professionals sanitaris es posaran en contacte telefònicament amb els usuaris afectats.

El nivell d'alerta 2 també preveu altres mesures organitzatives per donar resposta a "l'empitjorament notable tant de l'índex de rebrot, com del percentatge de PCR positives sobre el total de persones que es fan aquesta prova".

A l'hospital de Palamós tanquen l'accés per la planta 0 i s'hi ha d'accedir a través del carrer Mossèn Gaspar Bosch (planta 2).

En relació als acompanyants i a les visites, al mateix hospital no es permeten acompanyants al servei d'urgències i a consultes externes (amb l'única excepció de menors o persones dependents). Sí que permeten un acompanyant als pacients que estan ingressats a les plantes d'hospitalització en l'horari de 12.30 a 15 i de 18.30 a 21.30.

A Palamós Gent Gran s'autoritza un acompanyant als residents ingressats en l'horari de 16 a 18, de dilluns i diumenge.

Als CAP i als consultoris locals no es permeten acompanyants, excepte en pacients menors o dependents.

Finalment, seguint el pla, a l'Hospital de Palamós i a Palamós Gent Gran reforçaran formes alternatives de contacte (trucades telefòniques i vídeo trucades) ja sigui per informar sobre l'evolució del pacient al familiar de referència autoritzat o perquè el pacient en aïllament pugui parlar o veure la seva família.