El Consell Comarcal de la Selva ofereix capsules formatives per a treballadors

Les properes sessions versen entorn l'hostaleria i la resturació

El Consell Comarcal de la Selva ha programat per aquesta tardor unes càpsules formatives adreçades a aquelles persones que volen millorar l'ocupació.

Si bé les primeres sessions es varen celebrar els dies 5 i 6 d’octubre, aquesta setmana se celebraran dues noves formacions, una que farà referència a les oportunitats laborals en el sector de l’hostaleria i restauració, que es farà el dimecres 21 i el divendres 23 d'octubre; i una segona que tractarà sobre les “Oportunitats laborals en el comerç urbà”, que es celebrarà els dies 28 i 30 d’octubre.

En el marc d’aquests seminaris en línia, els participants podran aprendre noves tècniques per buscar feina amb recursos telemàtics i conèixer quins sectors i perfils professionals ofereixen millors oportunitats laborals, quines són les tendències, les condicions laborals i els canals per a la cerca de feina que utilitza cada sector.

Des del Servei Integral d'Ocupació de l'ens selvatà, i amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats sorgides arrel de la pandèmia, es va veure amb molt bons ulls dissenyar i programar un programa formatiu amb tallers i cursos adreçats a persones aturades o que volen millorar l'ocupació.

La primera sessió formativa es va celebrar el 6 d'octubre i va tractar sobre el Treball en Xarxa (networking) i s'allargaran fins al 19 de novembre amb la darrera que fa referència a conèixer els millors canals per trobar feina de gerontòleg/òloga.

L'ens selvatà aposta per la formació

En el marc d'aquests dos mesos i mig es tractaran àmbits tant diversos com les oportunitats laborals en el comerç urbà, les oportunitats laborals en el sector de l'hostaleria i restauració, les oportunitats laborals en el sector logístic, entre altres.

Aquest nou pla formatiu es duu a terme en format telemàtic i l’imparteixen professionals especialitzats, oferint càpsules formatives en format seminari en línia (videoconferència).

El format de videoconferència dóna opció a persones amb competències digitals a fer la formació a distància i a la vegada s'habiliten punts presencials per aquelles persones que necessitin un suport per realitzar la formació des d'on s'hi pot accedir amb l'acompanyament d'un tècnic del Servei Integral d'Ocupació.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al mon laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per aquelles persones que donada la situació actual estan a l'atur o bé volen millorar el seu lloc de treball.