L'hospital de Figueres posposa les intervencions amb ingrés no urgents ni oncològiques per la covid

El centre prioritzarà la cirurgia major ambulatòria per alliberar llits

L'hospital de Figueres (Alt Empordà) ha decidit posposar les intervencions que requereixin ingrés i que no siguin ni urgents ni oncològiques davant l'augment de casos de covid-19. El centre prioritzarà la cirurgia major ambulatòria que no requereixi ingrés amb l'objectiu d'alliberar llits.

A hores d'ara, el centre té 36 pacients ingressats per coronavirus i 11 professionals positius. Unes xifres que s'acosten a les que va registrar durant el pic de la pandèmia. L'hospital també ha ampliat aquesta setmana la seva capacitat "al màxim" i ha habilitat els 150 llits de què disposa. A més, s'ha doblat la guàrdia dels professionals del servei de Medicina Interna per donar resposta a l'increment de pacients ingressats a la planta d'aïllament per la covid-19 i a la Unitat de Monitoratge (per a malalts semicrítics).

També s'ha reforçat amb la contractació de tres professionals del torn de nit del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà per poder gestionar la demanda de proves PCR.

Aquestes accions se sumen a les que el centre ja va anunciar la setmana passada. Entre elles, l'eliminació de la franja de visita de la tarda als pacients ingressats. Es manté, en canvi, la franja matinal, de les 13 hores a les 15 hores, en la qual també s'aprofita per facilitar la informació mèdica del pacient.

A més, s'ha tancat la terrassa i s'ha restringit l'accés a la cafeteria, que només resta oberta per als professionals. Per als usuaris externs i els acompanyants que ho necessitin, s'ofereix l'opció de demanar menjar per emportar.