Suspès el judici contra un empresari acusat de danyar el medi ambient en unes obres a una finca de Mont-ras

Se l'acusa de cimentar camins, talar arbres i provocar la proliferació d'espècies al·lòctones

El cas ha arribat aquest divendres al Jutjat Penal 1 de Girona tretze anys després de la denúncia però tampoc s'ha pogut fer el judici. El motiu és que la defensa del matrimoni, encapçalada pel lletrat Joan Castelló, va presentar un recurs el març del 2008 que la secció quarta de l'Audiència de Girona ha de resoldre. En el recurs demanaven que s'arxivés el cas i que no arribés a judici. Per aquest motiu, Salellas ha explicat que han suspès la vista perquè sinó podrien haver jutjat uns acusats i que després l'Audiència digués que no hi ha indicis per jutjar-los.

El matrimoni, Joan Lao i Ramona Mulinari, s'enfronten a una pena de quatre anys i mig de presó per delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. La coordinadora Salvem el Crit sosté que el matrimoni va fer diverses obres a l'entorn de la finca i van malmetre l'espai Castell-Cap Roig considerat d'interès natural. Concretament, relaten que van cimentar camins, van tancar el pas al camí de ronda, van talar pins i van plantar espècies que van provocar una invasió de plantes al·lòctones.

'Confiem que l'Audiència resolgui en els mateixos termes que ho va fer el 2005', ha explicat Benet Salellas que relata que fa cinc anys va ser l'Audiència qui va ordenar que tirés endavant la causa després que el jutjat de la Bisbal l'arxivés. 'El retard es deu segurament al volum de feina que té aquesta secció de l'Audiència per casos de violència de gènere', ha argumentat el lletrat.

'Si donen la raó a la defensa del senyor Lao el judici no es farà però si es pronuncien en el mateix sentit que fa cinc anys, fixaran una nova data i hi haurà judici', ha conclòs Salellas.