Un operatiu a Figueres i Vilafant acaba amb cinc detinguts i 1.072 plantes de marihuana comissades

Les actuacions van tenir lloc entre el 30 de setembre i el 15 d'octubre

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, van realitzar un operatiu al barri de Sant Joan i del Culubret de Figueres (Alt Empordà), des del dia 30 de setembre fins el dia 15 d’octubre.

L’operatiu policial s’emmarca dins els dispositius de treball amb els tècnics de Fecsa-Endesa, que es realitzen periòdicament per tal de detectar defraudacions de fluid elèctric, plantacions de marihuana en interiors d’edificis i altres il·lícits. Aquestes defraudacions i les manipulacions de la xarxa elèctrica comporten situacions de risc per a la seguretat de les persones, a més de possibles talls de subministrament de manera reiterada en domicilis, negocis, equipaments socials i altres.

El passat 8 d’octubre els mossos van fer un total de quatre entrades en domicilis situats al carrer Salut del barri de Sant Joan. En tres d’ells van trobar cultius de marihuana, amb un total de 742 plantes decomissades. També van practicar quatre detencions, dues el mateix dia de les entrades i els altres dues el passat 14 d’octubre, després de ser localitzats a Figueres. Els detinguts tenen entre 28 i 47 anys, són de nacionalitat espanyola, i estan investigats per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A més gràcies a l’operatiu, els investigadors van saber que en un domicili del carrer Borrassà de Vilafant (Alt Empordà) hi havia una altra plantació de marihuana i el mateix dia 8 d’octubre van fer una altra entrada i hi van trobar 330 plantes. En aquesta actuació es va detenir un altre home, de 54 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van passar el dies 9 i 15 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.