Mig miler de persones van visitar el castell de Montsoriu durant el pont del Pilar

Aquesta tardor s'ha doblat l'oferta de visites guiades

Unes 500 persones han visitat el castell de Montsoriu durant el cap de setmana del Pont del Pilar. Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni – que es varen concentrar el dissabte 10 d’octubre amb un total de cinc visites guiades de franc i entrada lliure- i amb la festivitat del dia 11 d’octubre- el que és considerat el castell gòtic de Catalunya s’ha convertit en una de les millors opcions aquesta tardor a l’hora de combinar cultura i natura.

A excepció del dissabte, que el temps no va acompanyar del tot, el castell de Montsoriu ha omplert totes les visites guiades, seguint mesures covid-19. Així, el dissabte hi varen passar un centenar de persones i el diumenge i el dilluns unes dues-centes més cada dia. Aquesta xifra és “tot un èxit”, segons el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, que ha destacat el bon comportament de tots els visitants.

I és que des de la seva reobertura al públic, el divendres 17 de juliol, l’afluència de visitants ha estat molt bona i la tendència s’ha mantingut durant aquests gairebé tres mesos. Garriga ha incidit en el fet que les visites a Montsoriu es fan seguint totes les recomanacions i les mesures pel coronavirus. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: “Estem molt satisfets de la bona afluència de visitants durant aquests dos mesos i mig i també del comportament que tenen durant la seva visita, ja que van seguir totes les mesures de la covid-19.”

Garriga ha reiterat: “La decisió que vam prendre al seu moment d’esperar uns dies més després de la fi de l’estat d’alarma crec que va ser encertada perquè volíem obrir el recinte amb totes les garanties per als visitants. I així va ser.