Comença el projecte per al desenvolupament econòmic i social de la Selva

Els tallers tindran lloc fins el 26 de novembre

En el marc del projecte “La gestió col·laborativa dels recursos patrimonials de la Selva com a base per al seu desenvolupament econòmic i social”, s’ha donat el tret de sortida a tot el procés participatiu amb un primer taller dirigit als actors del sector públic. Aquest procés participatiu té com a objecte aplegar els diferents agents de la comarca de la Selva per treballar pels recursos patrimonials.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que “encara ens queda camp per recórrer per valorar tot el que tenim. En aquest sentit, ha assenyalat que “creiem que és el moment d’incorporar una nova manera de fer, una visió estratègica conjunta del paper d’aquests béns patrimonials, reconèixer el seu potencial com a factor de desenvolupament local, de generar oportunitats a nivell econòmic i social per a la comarca i els seus municipi.”

En aquest primer taller, on van participar una vintena de persones, tècnics i polítics de l’administració local, es van posar en comú idees i inquietuds dels participants. En aquesta línia, es va destacar la importància, per arribar a bon port, del treball conjunt dels municipis tot respectant la realitat de cadascun, la necessitat de millorar la comunicació dels valors de la comarca, tan internament com cap a l’exterior, implicar la ciutadania i fer-los coneixedors del propi patrimoni, mancomunar alguns serveis i recursos o establir punts en comú i projectes compartits, entre altres.

Nous tallers

El pròxim 15 d’octubre es farà un nou taller de treball on s’ha convocat al sector empresarial i el 21 d’octubre està previst realitzar-ne un amb el tercer sector, entitats, ensenyament i centres de recerca.

El 19 i 26 de novembre es faran tallers conjunts amb els tres sectors per plantejar escenaris de futur i posar en comú les diferents visions sobre el patrimoni. La voluntat és cercar compromisos per totes les parts i definir un grup mixt de treball o equip motor estable que lideri el projecte a mitjà i llarg termini i ajudi a gestionar i posar en valor els béns patrimonials de la Selva de forma conjunta.