Els prínceps d'Astúries inicien el centenari de la Cambra destacant l'esperit empresarial gironí

Felip de Borbó ha remarcat la tasca que ha desenvolupat la Cambra en la creació, foment i desenvolupament del comerç

  • Foto de família dels prínceps d'Astúries amb els representants de les cambres.
    Foto de família dels prínceps d'Astúries amb els representants de les cambres.
  • Els prínceps d'Astúries han participat en el dinar del Ple el Consell Superior de Cambres © ACN
    Els prínceps d'Astúries han participat en el dinar del Ple el Consell Superior de Cambres © ACN
Durant el discurs previ al dinar, Felip de Borbó ha fet un repàs al paper i a la contribució de les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació. El príncep ha destacat que la Cambra de Comerç de Girona, que aquest 24 de juny celebra 100 anys d'història, ha contribuït a 'enriquir Catalunya i Espanya amb la seva capacitat creativa i l'esperit empresarial'. Felip de Borbó ha afirmat que analitzar els primers cents anys d'història de la Cambra porta a 'aplaudir i reconèixer el valor del deure complert'.

Atendre les demandes de sectors tan diversos com la indústria agroalimentària, el turisme o el comerç, potenciar l'arribada de milers nous emprenedors que han pogut muntar i tirar endavant el seu negoci, posar èmfasi en la formació professional, impulsar la internacionalització de les empreses gironines i recolzar les dones empresàries són algunes de les tasques que Felip de Borbó ha destacat de la gestió de la Cambra de Comerç de Girona.

A més, també ha agraït la 'participació activa i generosa' de la Cambra com a entitat fundadora de la Fundació Príncep de Girona. Un projecte que, ha recordat, uneix esforços amb la voluntat d'endegar projectes en favor de la joventut, de les necessitats socials i del futur de l'Estat.

Felip de Borbó no ha deixat de banda la crisi econòmica i s'ha mostrat convençut que les Cambres seran un dels eixos claus perquè l'economia surti reforçada d'aquest sot. 'La llarga trajectòria i la profunda vocació de servei han de continuar actuant d'estímul per conservar i cultivar l'esperit emprenedor i d'avantguarda, sobretot en aquests temps de severa crisi', ha afirmat el príncep. Per tot això, ha fet una crida a unir esforços entre sector econòmic, poder polític i societat per sortir de la crisi.

El príncep i Letizia Ortiz han participat en el dinar posterior al Ple del Consell de Cambres que s'ha fet al Mas Marroch, a Vilablareix (Gironès). Aquest vespre també assistiran al concert del tenor Josep Carreras i que servirà per 'enaltir degudament' l'inici dels actes commemoratius del centenari de la Cambra. Un aniversari marcat per les eleccions a la presidència i la crisi econòmica.
  • El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, ressalta la tasca feta per la Cambra de Comerç de Girona durant el darrer segle i la qualifica 'd'esplèndida'
  • El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, recorda quins són els objectius fonamentals de les cambres i agraeix el seu dinamisme per impulsar 'la formació professional i l'exportació'
  • El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, reconeix el compromís de les cambres per 'millorar l'economia i la competitivitat'