Toti Soler, Joan Reig i Pau Riba protagonistes del primer festival de cinema musical de la Bisbal d'Empordà

L'esdeveniment va arrencar ahir amb la projecció d'un documental sobre Ovidi Montllor

El primer festival de cinema musical de la Bisbal d'Empordà, El Mirell, porta aquest cap de setmana artistes com els cantautors Toti Soler i Pau Riba, el bateria d'Els Pets, Joan Reig, o els pianistes Jordi Sabatés i Ignasi Terraza.

El festival, que s'allargarà fins aquest diumenge, va arrencar divendres amb la projecció d'un film sobre Ovidi Montllor, un homenatge en forma de crònica del cantautor d'Alcoi. El director d'El Mirell, Pere Pons, assenyala que la voluntat és "donar continuïtat" al festival i posa la "resposta magnífica del públic" malgrat el coronavirus. En total, s'han programat sis projeccions, diverses xerrades amb artistes i professionals del sector i un concert.

Tots els actes se celebren al Teatre el Mundial. Aquest dissabte es podrà veure 'La gran nit del Rock català' que rememora el concert que fa 29 anys va omplir el Palau Sant Jordi amb 22.000 persones. Abans de la projecció es farà una xerrada amb Joan Reig, el director d'Enderrock, Lluís Gendrau i el periodista musical Pep Blay. També es podrà veure 'Dioptria 37+1' que presentarà Pau Riba que ofereix la particular visió de l'artista. Un Riba que després participarà en la xerrada 'Canet Rock 30, anys després', just abans de la projecció del documental que fa referència a l'aniversari del festival del Maresme.

Tot plegat s'acabarà diumenge amb 'Taller de músics. El gran xivarri' que presentarà Lluís Cabrera. Després serà el torn de 'Tete Montoliu. Una mirada' que estarà presentat pel pianista Ignasi Terraza, just abans del fi de festival amb un concert de Jazz a càrrec de David Pastor Quartet.

Un projecte "de continuïtat"

El director del festival, Pere Pons, assenyala que la voluntat és que El Mirell es consolidi i tingui continuïtat. I no només com un esdeveniment puntual cada any, sinó al llarg de tot l'any a través d'El Mirell Club, que amb actes més petits, mantindria una programació permanent.

A més, la bona resposta de públic fa ser optimista Pons que reconeix que inicialment havien previst un espai més petit, però la pandèmia ha fet que, per seguretat, s'hagi optat per el Teatre el Mundial amb un aforament limitat.