Una infermera de l'IdIBGi premiada amb el Nightingale 2020 pels seus avenços en esclerosi múltiple

Marina González destinarà el premi a un projecte que encapçala a Girona

Una infermera de l'Institut Biomèdic de Girona (IdIBGi), Marina González, ha estat guardonada amb el Premi Internacional Nightingale 2020 pels seus avenços en l'àmbit de l'esclerosi múltiple.

Els guardons, convocats per l'Organització Internacional d'Infermeria especialitzada en Esclerosi Múltiple (IOMSN) amb el suport de Merck, concedeixen 5.000 dòlars (4.200 euros aproximadament) per a projectes que requereixin un finançament continuat o addicional per al creixement d'un programa; projectes dissenyats per un període limitat; activitats personals que donin suport al creixement i el desenvolupament de professionals d'infermeria en esclerosi múltiple, i/o investigacions en l'àrea de la infermeria en esclerosi múltiple.

Marina González treballa a la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l'Institut Biomèdic de Girona (IdIBGi). El 2018 va iniciar la seva doctorat, que combina la psicometria, l'educació per a la salut i l'esclerosi múltiple.

En declaracions al mitjà Diario Enfermero, assegura que "en infermeria tenim un paper clau en capacitar les persones amb esclerosi múltiple per augmentar el control sobre la seva salut i millorar-la. Aquest premi no només suposa un reconeixement personal, sinó que també reconeix i visibilitza la importància de l'Infermeria en l'atenció a les persones afectades per l'EM", assegura González, que destinarà el premi a un projecte d'avaluació d'instruments que mesurin el coneixement de les persones amb EM sobre la seva malaltia.

Per la seva banda, també va resultar premiada Haydee Goicochea, que treballa a la Unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid. Des 2019, és també vocal de el Grup d'Estudi d'Esclerosi Múltiple de la Societat Espanyola d'Infermeria Neurològica (Sedene). Si és el cas, la suma de el premi servirà per donar suport a una investigació que explora l'impacte de la Infermera de Pràctica Avançada (EPA) en el maneig de pacients amb EM a l'hospital.