Som Cultura programa una setantena d'activitats aquest novembre

Les activitats que els museus feien al carrer es converteixen en videocàpsules per fer tallers a distància

El festival Som Cultura ha programat una setantena d'activitats que es faran al llarg d'aquest novembre en una 5a edició que s'adapta a la pandèmia i es converteix en un format híbrid entre propostes presencials i propostes a distància.

El vicepresident Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Jaume Dulsat, ha destacat la importància de seguir apostant per l'àmbit cultural en un any en què destacarà la "capacitat de resiliència" del sector turístic i cultural.

Una de les propostes més cridaneres és 'Els Museus a casa', en què els equipaments culturals de la demarcació han elaborat tallers per a tot tipus de públic que la gent podrà fer des de casa. Es tracta d'una conversió de les activitats que altres anys es feien durant una jornada al carrer. El director del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Norbert Bes, ha destacat que l'objectiu és "acostar la formació, la cultura i tot el contingut dels museus a casa". Ho faran a través de "càpsules de vídeo" que els museus seguiran utilitzant més enllà del festival.

Per altra banda, en format presencial també destaca la proposta de visita del monestir de Ripoll, que s'ha adaptat a la pandèmia amb una nova visita. Es tracta d'una proposta en què s'ensenyarà al públic els espais del recinte i també de la ciutat que van ser "emblemàtics en temps de pandèmies" com ara la pesta o altres malalties que van afectar la població greument.

El festival estrena 'Street Escape Palafrugell', que proposa conèixer la ciutat empordanesa, la seva història i els seus secrets a través d’un recorregut per espais emblemàtics d’aquesta localitat seguint les indicacions d’un joc en línia.

Per altra banda, el festival també ha incorporat totes les activitats que es faran durant la Nit dels Museus, es farà el 14 de novembre. Es tracta de recuperar la jornada que no es va poder fer durant el confinament. Hi participaran una vintena d'equipaments gironins diferents amb propostes alternatives. Una d'elles és la del Museu d'Art de Girona, que proposarà descobrir els misteris que amaga l'edifici i les obres d'art que hi ha exposades.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, Norbert Bes, ha remarcat la "originalitat" dels equipaments per intentar atraure nou públic i generar propostes atractives. Per la seva banda, el vicepresident de l'ens, Jaume Dulsat, ha insistit que han mantingut l'aposta pel festival després de veure la "capacitat de resiliència" del sector turístic i cultural.