Salut inicia demà un cribratge massiu a tots els centres educatius de Salt

L’acció començarà al Col·legi Vilagran i continuarà els propers dies a la resta de centres

Demà s’inicia una acció de cribratge als centres educatius de Salt (Gironès), que començarà al Col·legi Vilagran i que continuarà els propers dies a la resta de centres de la població (escoles El Gegant del Rec, El Pla, La Farga, Les Arrels, Les Deveses, Mas Masó, Silvestre Santaló, Veïnat, Pia de Salt i Fedac, Col·legi Pompeu Fabra, instituts Salvador Espriu, Salvador Sunyer i Aimeric i Vallvera, centre d’educació especial La Massana, centre de formació d’adults Les Bernades i escoles bressol El Carrilet, El Lledoner, Petit Príncep i El Barrufet) i al personal d’aquests centres.

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut i les direccions dels centres educatius. També hi participa l’Ajuntament de Salt. L’objectiu és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

La recollida de mostres de l’alumnat és un frotis nasal, una tècnica poc invasiva respecte d’altres. En el cas de resultats positius, és trucarà a la família i es citarà a la persona per fer-se un test serològic i així determinar si la infecció és actual o passada. Els resultats de la  serologia s’obtenen al moment. La resta de resultats es poden consultar a La Meva Salut després d’un màxim de 48 hores.

Queden excloses de fer-se la prova totes les persones que en els últims 6 mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la covid-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.