Un miler de persones visiten la Fira de l'Avellana de Brunyola el passat cap de setmana

El certamen es va adaptar a la covid-19

Els organitzadors de la Fira de l’Avellana de la Selva de Brunyola valoren molt positivament la 26 edició malgrat la situació actual després que s'hi passessin entorn un miler de visitants. I és que l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment s’ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de la covid-19.

L’alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, ha recordat la gran quantitat de voluntaris que hi treballen durant l’any perquè aquest esdeveniment sigui un èxit i per això des del consistori varen creure que – si bé s’havia d’adaptar la programació a la situació- aquesta trobada de productors, d’agricultors, de gent del sector de l’avellana s’havia de materialitzar i així ha estat. Per això, s’ha fet tot el que ha convingut per fer-ho possible.

"Hem de felicitar-nos tots plegats", ha dit Mascort, "perquè s’ha dut a terme una edició podríem dir “simbòlica” d’aquesta Fira però no menys important i mantenint les distàncies de seguretat, aforament i totes les mesures de seguretat corresponents". En aquest sentit, la batlessa ha assenyalat que els visitants han estat molt respectuosos amb les mesures que s’han incorporat aquest any.

Una programació adaptada a la covid-19

El tret de sortida de la Fira va tenir lloc el dissabte al migdia amb la inauguració de la fira a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà; el conseller de Cultura, Pere Fernàndez; el diputat Jordi Camps; l’alcladessa de Brunyola, Anna Mascort i el representant institucional de l’Associació de l’Avellana de la Selva i comarques gironines,, Pere Arbonès. L’acte es va celebrar a la plaça de l’Església i va comptar amb la major part dels alcaldes selvatans.

A la tarda, es varen fer visites guiades al Castell de Brunyola a càrrec de Lourdes Serra, una activitat que es va desenvolupar amb grups reduïts tal com estableix la normativa vigent del PROCICAT. Aquesta activitat va començar a les quatre de la tarda i es va allargar un parell d’hores, per donar resposta el nombre d’inscrits.

El darrer acte del dissabte serà el Sopar Popular, que enguany arribava a la quarta edició. Es va celebrarà a la plaça de Brunyola, a partir de dos quarts de nou del vespre. Aquest esdeveniment va comptar amb l’acompanyament de l’espectacle humorístic ‘Quina barra’ de la companyia Estat Particular. En aquest cas, la proposta impulsada per l’Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa també es va fer amb grups reduïts. Seguidament, es va poder gaudir amb l’actuació musical del grup local Andrea Pacha.

El segon dia de Fira, l’activitat es va iniciar amb unes noves visites guiades al Castell de Brunyola, que es va fer a 2/4 d’onze del matí, mentre que al migdia es va celebrar una missa amb l’acompanyament musical a l’església parroquial. A la tarda, a partir de les quatre, es varen fer les darreres visites al castell, i poc després es va fer una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l’Escala a la plaça de Brunyola. Abans de l’arribada del vespre els visitants van poder sentir una cantada d’havaneres amb el grup Els Pescadors de l’Escala, entorn de dos quarts de set del vespre i també van poder veure  rom cremat, totes dues activitats es van fer a la plaça de Brunyola. La cloenda de la fira atípica d’enguany es va fer poc abans de les nou del vespre

L’Avellana Jove el dia 10 d’octubre

Amb tot, les propostes del programa d’aquest 2020, però, encara no s’ha acabat del tot. El dissabte 10 d’octubre la plaça de Brunyola serà l’escenari del 14è Concert Avellana Jove, que consistirà en un sopar a la fresca amb l’actuació musical de Pelukass i Miquel del Roig.

Al igual que s’ha fet durant tot el cap de setmana de Fira, el sopar es farà amb grups reduïts i l’actuació musical seguint les mesures per la covid-19.