Presenten a Santa Coloma el llibre solidari “Set amigues i un robatori misteriós a Egipte”

L'acte va tenir lloc a la Casa de la Paraula

Una seixantena de persones van participar a la presentació del llibre solidari 'Set amigues i un robatori misteriós a Egipte' el dissabte a la tarda a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners (Selva).  L’acte el va conduir el filòleg i professor de secundària colomenc Joan Casalprim.

L’acte on van participar Mariona Serra, i la il·lustradora Georgina Torra era la presentació oficial del llibre després de la seva publicació el passat mes d’abril. El dissabte, el temps va acompanyar i la presentació es va fer el pati de la Casa de la Paraula. La presentació va comptar amb l’alcaldessa Susanna Riera; així com la regidora de Cultura, Mireia Mitjavila; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i el conseller de Cultura, Pere Fernàndez. Com no podia ser d’altre manera, les joves escriptores van comptar també amb la directora de Les Alzines, Esther Latre i diverses professores de l’escola que han estat el seu costat des de l’inici del projecte.

Latre va assegurar que “ Ha sigut un resultat espectacular. A nosaltres ens ho van venir a explicar a l’escola, a tot el consell de direcció de Les Alzines, i ens vam quedar realment parades. Ja no només pel fet que escribissin, que havien de posar tots els seus talents a l’escriptura, sinó pel fet d’haver-se de coordinar, haver de quedar entre set amigues, per les dificultats que això comporta. I també pel fet de fons, hi havia un fons solidari molt important que a aquestes edats no sol ser habitual. Des de l’escola intentem fomentar tots aquests valors però pensem que realment allà on es creix amb valors és a la família i pensem que hem de donar un reconeixement molt especial als pares d’aquestes noies i a totes elles”.

En la mateixa línia es va expressar Riera, que va destacar la sensibilitat de les autores tot i la seva curta edat: Són unes noies amb molta cultura i amb moltes ganes de fer coses. Són actives a nivell literari. Però a més a més, que tinguin aquesta sensibilitat, que hagin anat allà tan petites i hagin pogut captar la necessitat d’aquestes persones que voluntàriament fan aquesta tasca tan important pels nens que estan allà malalts i per les seves famílies, no tothom ho capta a aquesta edat. Això diu molt d’elles, dels seus sentiments i dels valors amb els que han estat educades”.

Finalment, Balliu, també va reconèixer la feina de les set noies: “He de dir que a nivell de presentació s’han expressat molt i molt bé. És un llibre d’aventures però que està molt ben fet per l’edat que tenen. Felicitar des d’aquí aquesta iniciativa i esperar que tinguin molt èxit i que no sigui l’últim”.