Temporada Alta arrenca dimecres amb un ''acte de resistència'' de Julio Manrique, 'Bouvetøya'

L'espectacle es podrà veure de forma presencial i telemàtica

Amb el viatge cap a una illa remota com la de Bouvetøya, que està situada enmig de l'oceà Atlàntic, aquest dimecres aixecarà el teló la 29a edició del festival Temporada Alta. Ho farà amb aquest espectacle escrit per Julio Manrique, Ivan Benet, Cristina Genebat i Sergi Pompermayer durant el confinament. Tot i que els mateixos autors no han volgut donar massa pistes de per on aniria l'espectacle, sí que han avisat que volen explicar la importància del teatre i de les arts en una societat que busca el rendiment econòmic a qualsevol activitat.

Un dels autors, Sergi Pompemayer, ha destacat que la cultura és una "feina menystinguda pels polítics" perquè no pot "generar beneficis econòmics". A través de l'espectacle inaugural de Temporada Alta, els autors volen transmetre que el teatre i altres disciplines artístiques aporten "un altre tipus de benefici que et fa sentir millor i et fa sentir que ets part d'un projecte".

Per això defineixen 'Bouvetøya' com "un acte de resistència i reivindicació de la cultura", segons ha detallat Cristina Genebat. La proposta va sorgir durant el confinament, quan Julio Manrique va rebre l'encàrrec de Salvador Sunyer de crear l'espectacle inaugural. Segons ha detallat el mateix Sunyer tan sols va posar dues condicions. Una d'elles és que l'espectacle es pogués veure a distància "per si tancaven els teatres".

Davant d'aquest encàrrec, Manrique va contactar amb alguns actors i van veure que al llarg de la pandèmia tots ells havien fet "un viatge" per reflexionar sobre el paper de la cultura i del teatre. Finalment, aquesta reflexió s'ha acabat plasmant en el text de 'Bouvetøya'.

Manrique ha detallat que aquest text és un "homenatge" al teatre, però no tan sols als actors, sinó també als tècnics, creadors i altres sectors implicats i, fins i tot, també al públic. 'Bouvetøya' es podrà veure al Teatre Municipal de Girona el dimecres a dos quarts de nou del vespre en la sessió inaugural. Un dia abans, a la mateixa hora es farà el primer passi amb públic també al Municipal de Girona. Les dues funcions tenen totes les entrades esgotades.

Tot i així, 'Bouvetøya' també es podrà seguir a distància el dimecres a dos quarts de nou del vespre. Manrique ha assegurat que han creat un espectacle pensat per als dos públics, per tal que la gent que ho segueixi des de casa no vegi "una retransmissió de l'obra". Per això ha detallat que els actors hi haurà moments que es dirigiran a la càmera interpel·lant el públic virtual i d'altres que buscaran la connexió amb el públic presencial.

A 'Bouvetøya' també hi ha diversos recursos audiovisuals que complementen "la història que expliquen els actors". De fet, han assegurat que no hi ha cap recurs afegit "de forma gratuïta" i per això li han volgut donar la importància que mereixia al vídeo dins del muntatge final.