Mig miler d'independentistes s'apleguen a la Jonquera

'Esborrem la frontera' és un acte organitzat per la ANC per reclamar la independència de Catalunya

L'acte ha començat a primera hora de la tarda amb l'arribada de cinc caravanes de vehicles i motoristes -els Motards Independentistes- provinents de la Catalunya Nord i de les comarques gironines a la localitat de La Jonquera. Un cop allà, tots els assistents han començat una manifestació reivindicativa que ha recorregut els principals carrers de la ciutat fins retornar a la plaça Nova on s'ha donat el tret de sortida a l'acte central que ha comptat amb la participació de nombroses actors, historiadors, periodistes i artistes tals com Montserrat Carulla, Toni Albà, Pep Sala del grup Sau, el cantautor Josep Tero o el màxim exponent de la rumba catalana Peret Reyes, entre d'altres.

Durant aquesta tarda, a La Jonquera no s'han deixat de veure estelades i escoltar himnes com 'Els Segadors' o crits de 'Independència ja'. Aquest esdeveniment que s'ha allargat durant més de 4 hores ha volgut mostrar la voluntat creixent d'una gran majoria del poble català per aconseguir la independència del territori. Tant els participants a l'acte com els artistes col·laboradors han destacat que és important mobilitzar al màxim nombre de persones abans de la manifestació del proper 11 de setembre.

Des de l'organització s'ha ressaltat que l'acte ha estat una mostra més de la unitat territorial, política, cultural i lingüística que existeix entre les dues vessants de la frontera. "L'objectiu bàsic de l'ANC és aglutinar al màxim possible de població per mobilitzar-la i unir-la ja que la independència està a tocar", ha destacat un membre del comitè executiu d'aquesta entitat independentista, Ignasi Termens.
 

 
"Els catalans hem de deixar d'estar ajupits, hem de treue'ns els bolquers i treballar per la independència", ha destacat l'historiador i investigador Jordi Bilbeny que ha participat oferint un discurs sobre la història de Catalunya. D'altra banda, l'escriptor Joan Lluís Lluís ha destacat que cal unir "encara més" les dues vessants catalanes per la independència.

Els organitzadors han instal·lat diversos quaderns a la plaça Nova de La Jonquera on els assistents han pogut escriure els seus anhels i aspiracions sobre la independència de Catalunya i, segons han explicat, tenen previst lliurar-los al Museu d'Història de Catalunya quan el territori català sigui independent. Tots els guanys recollits durant aquest acte festiu es donaran a la campanya 'Foc al cor, Salvem l'Empordà' que ajuda a totes les persones afectades pel gran incendi de la comarca de l'Empordà que va cremar unes 13.000 hectàrees.