Denunciat un home a Palamós per falsficar la fitxa del vehicle i simular que havia passat la ITV

La tenia caducada del setembre de l'any passat

Agents dels Mossos d’Esquadra van denunciar penalment el passat 28 de setembre, un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic.

Els fets van tenir lloc el passat dia 21 de setembre a l’estació de la ITV de Palamós on els tècnics es van adonar que el vehicle que inspeccionaven presentava un adhesiu i una fitxa tècnica amb irregularitats.

Concretament, al vehicle que s’estava inspeccionant li constava als arxius una ITV caducada del setembre 2019, mentre que a la fitxa tècnica i a l’adhesiu del parabrisa constava una inspecció superada el 2018 i vàlida fins el 2020.

Els agents del Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van iniciar una investigació i van veure que tant l’adhesiu que portava el vehicle com el número d’inspecció tècnica de la fitxa del cotxe, corresponien a un altre vehicle i havien estat falsificats.

A més, els agents van comprovar que el conductor del turisme s’havia presentat a la estació de revisions el setembre 2019 i el seu cotxe no havia superat la inspecció tècnica de vehicles per sobrepassar les emissions de diòxid de carboni.

Per aquest motiu, els agents van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic. L’home va quedar citat i haurà de presentar-se davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà,  quan sigui requerit.