Troben morts els dos metges residents del Trueta perduts al Parc d'Aigüestortes

Van desapareixer fa quatre dies

Els equips d'emergències han localitzat aquest matí els cossos sense vida de la parella de metges residents de l'hospital Josep Trueta de Girona de 27 anys al Parc Nacional d'Aigüestortes.

Els bombers els han localitzat al costat de l'Estany de Pòdo, al municipi de Naut Aran (Val d'Aran). L'Estany de Pòdo es troba dins del circ de Colomers, on hi ha el refugi on van ser vistos els dos joves per darrera vegada. Ara, s'està pendent de l'aixecament i identificació dels cossos per part dels Mossos d'Esquadra. Això no obstant la presidenta de la comissió de Salut del Parlament, Maria Assumpció Laïlla, ha donat per fet que eren els dos joves, metges residents a l'Hospital Trueta de Girona, i ha lamentat el desenllaç.

Dimarts i dimecres es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomers i Amitges, i la previsió ara és centrant-se en les zones amb més acumulació de neu on es creu que podrien haver buscat aixopluc.

La neu dificultava les tasques de les dotacions terrestres i avui s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus, amb sectors d'actuació més petits per terra i amb el suport dels mitjans aeris.

L'avís de la desaparició el va donar la família dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. El vehicle dels joves s'ha localitzat al poble d'Espot (Pallars Sobirà). A la recerca hi treballaven més de 40 efectius. En el dispositiu hi han participat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d'Aran.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.