Les famílies de l'escola de Mieres no hi porten els fills perquè han de dur mascareta a classe

L'AMPA envia una carta als consellers d'Educació i Salut recordant el baix risc de contagi al municipi

Les aules de primària de l'escola Finestres de Mieres (Garrotxa) ahir només van tenir quatre alumnes. El motiu és que els pares de la trentena d'estudiants que no hi han anat han decidit no portar-los com a protesta pel fet que els seus fills hagin de portar mascareta a dins de l'aula.

Les famílies recorden que el risc de contagi a Mieres és molt baix i que en els últims mesos no s'ha detectat cap cas de coronavirus. Per això han demanat als departaments d'Educació i Salut que repensin la obligatorietat de la mascareta a dins de les aules, sobretot en escoles rurals com la de Mieres.

Si bé les famílies han respectat la norma que havia establert Educació en què durant les primeres setmanes seria obligatori portar mascareta a la classe i després s'estudiaria, ara creuen que la situació a Mieres és suficientment bona com per revocar la normativa. De fet, han optat per protestar perquè en aquestes dues setmanes de curs algunes alumnes "sí que han manifestat molèsties i dificultats per l'aprenentatge" pel fet de portar mascareta.

Per altra banda, els pares també es queixen que els grups bombolla i la separació d'espais comprometen el projecte pedagògic de l'escola. De fet, asseguren que durant els primers quinze dies de curs han respectat la decisió d'utilitzar les mascaretes a l'aula i mantenir la distància, però ara no entenen que es mantinguin aquestes mesures.

Per això l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) ha enviat una carta als consellers d'Educació i Salut demanat que es revoqui l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les aules. Ho fan basant-se en les dades de contagi a Mieres i també recordant que alguns comunicats de Salt indiquen que els nens podrien ser menys transmissors del virus.

En la carta enviada a Josep Bargalló i Alba Vergés també recriminen que no hi hagi hagut una "major comunicació i participació" de les famílies en la presa de decisions i en "la lliure elecció responsable de les mesures que afecten als nostres fills".

Avui, els alumnes han tornat a les aules, però els pares avisen que mantindran aquestes protestes. La intenció és que un dia a la setmana els nens no vagin a l'escola com a mostra de disconformitat amb la mesura. La protesta seguirà fins que la Generalitat no es comprometi a estudiar l'ús de les mascaretes a l'aula.