'Això no és jazz, és una cosa diferent'

Maceo Parker va omplir la nit del Festival de Cadaqués de música funk

El funk es porta a la sang, i sinó que li diguin a Maceo Parker, saxofonista, vocalista i flautista. Se’l considera un dels creadors del funk actual i ha col·laborat amb músics com Ray Charles, Ani Difranco i James Taylor. La nit de divendres va transportar als assistents del Festival a una atmosfera de colors fosforescents i ritmes enèrgics i vibrants que fan embogir el cos i l’ànima. Els estils entrellaçats de soul i r&b més clàssics van retre homenatge al mític James Brown, del qual Parker va aprendre l’estil que el caracteritza. 


La banda, formada per vuit músics nord-americans, quatre dels quals són membres de la família Parker, va transmetre la bona energia que es necessita per a tocar temes com “We gon make it Funky”, “We love you” i l’arxiconegut “Stand by me” interpretat per Caroline Parker, corista, qui va sorprendre els oients amb una veu de bellut però alhora plena de força. 


El vent, imprescindible de la nit, va impregnar d'olor de pi el duo de trompeta i saxo alt, que afegí el 2% de jazz que complementa la música de Parker. L’últim tema de la nit va ser “Pass the Peas” en el qual Maceo va mostrar-se divertit davant un públic còmplice que va aixecar-se de les cadires per ballar al ritme del funk.