Salut proposa limitar la mobilitat entre territoris

Vergés diu que Catalunya no se sent "interpel·lada" per l'acord amb Madrid

"A nosaltres no ens ha calgut cap acord amb ningú per actuar. Hem pres decisions, continuarem prenent-les i no ens sentim interpel·lats per aquests acords amb Madrid". Així s'ha expressat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la línia del que ja va apuntar dimarts en conèixer l'acord entre el Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid per actuar de la mateixa manera en ciutats de més de 100.000 habitants.

Vergés ha insistit a Catalunya Ràdio que Catalunya seguirà treballant en base al seu pla d'acció, i sempre molt abans d'arribar als indicadors pactats amb Isabel Díaz Ayuso. Vergés ha considerat "inaudit" que Madrid no prengués mesures abans, i ha explicat que han pressionat el govern espanyol perquè almenys restringís la mobilitat.

Vergés ha avisat que Madrid "va molt tard", i això ha preocupat molt el Govern, perquè el que passi a la capital espanyol pot afectar molts altres llocs, també Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que parla sovint amb el ministre de Sanitat, i ja fa dies que li està demanant que prengui decisions en el marc de les seves competències, com ara en termes de mobilitat. Sobre l'acord concret amb Madrid, ja li ha transmès que Catalunya seguirà actuant en base al seu propi pla, i molt abans del que apunten aquests indicadors. També ha considerat "molt fort" que encara no tingui el document d'acord pacte que ara se sotmetrà a consideració del Consell Interterritorial de Salut.

També ha subratllat que el Govern no només es fixa en aquests tres indicadors que situa l'acord, sinó que mira altres factors, com la densitat de població o el component social. En tot cas, ha indicat que en els municipis de més de 100.000 habitants que es poden apropar a aquests indicadors ja fa temps que Catalunya ha actuat.