S'amplien les restriccions d'accés als massissos de Cadiretes i l'Albera

A partir d'aquesta mitjanit també es restringiran els accessos a la riera de Sadernes

En total ja són onze els massissos que tindran l'accés restringit a partir d'aquesta mitjanit. Als de Cadiretes i l'Albera cal sumar-hi els de les Gavarres -a les comarques gironines-, el Massís dels Ports de Tortosa-Beseit, Tivissa-Vandellòs, la serralada del Montsant, les muntanyes de Prades i la Serra del Cardó-Boix -al Camp de Tarragona i l'Ebre-, i el Montsec d'Ares, el Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenç, a la demarcació de Lleida.

Cal recordar que el Govern ha suspès els permisos per a la realització d'activitats -incloses les agrícoles- que puguin generar perill d'incendi forestal en un total de 313 municipis d'arreu del país.

Les investigacions sobre l'origen del foc de Ger, a la Cerdanya, encara no han conclòs

D'altra banda, el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, va visitar aquest dijous la zona afectada per l'incendi forestal de Ger, a la Cerdanya, per tal d'avaluar les possibles conseqüències que pot tenir per a l'activitat agrícola i determinar la massa forestal afectada pel foc.

Sala va mantenir una reunió a l'Ajuntament de Ger amb el seu alcalde, Alfons Casamajor, en la qual es van analitzar els danys ocasionats per l'incendi i la incidència de la forta sequera en tota la comarca, que posa en perill les pastures..

Pel que fa a la zona forestal cremada, els tècnics de l'oficina comarcal del DAAM de Puigcerdà ja estan aconsellant les primeres mesures que cal prendre després del foc. La reunió també va servir per explorar les diverses possibilitats per fomentar el desenvolupament rural en la zona.

L'alcalde també va demanar tenir el més aviat possible les conclusions finals de les investigacions dels agents rurals sobre l'origen del foc, investigacions que actualment encara no han finalitzat.