'Excellence Fair', fira del luxe en plena Costa Brava

Una sala de projecció de mig milió d'euros, joies, vaixells o unes sabates de Nicole Kidman, a la cinquena edició del certamen

Del 22 al 25 d'agost, l'Hostal 'La Gavina' de S'Agaró es tornarà a convertir en l'aparador del luxe. S'hi celebrarà la cinquena edició de la fira 'Excellence Fair', que aplegarà fins a 45 expositors. Entre aquests, marques com Porsche, Gucci, Ferrari, Frederic Jouvenot o Swarovski.

La fira, que cada dia obrirà portes al vespre i tancarà pels voltants de la una de la matinada, oferirà tot de productes i serveis exclusius. Per exemple, s'hi podrà veure una sala de projecció de mig milió d'euros, amb pantalles de 150 polzades, electrònica de luxe i pols de diamants als altaveus. O bé unes sabates que va portar l'actriu australiana Nicole Kidman.

Entre els diferents expositors, també hi haurà cotxes i vaixells de luxe, joies, vestits d'alta costura o saunes i zones wellness per a la llar. Segons comenta la seva organitzadora, Sara Sánchez, 'Excellence fair' vol defugir de la concepció de fira tradicional.

"No som una fira de mostres, per això volem envoltar-nos d'un ambient que creï la sensació d'exclusivitat i luxe que volem transmetre als visitants", concreta. A més dels expositors, 'Excellence fair' també ha programat tot d'activitats paral·leles per entretenir els visitants (tractaments de bellesa, un espectacle eqüestre, una demostració d'esgrima i degustacions gourmet, entre d'altres).

Per a aquesta cinquena edició del certamen -la tercera que se celebra a 'La Gavina'- el preu de l'entrada és de 120 euros (per als quatre dies) o bé de 150 (en cas que es compri doble). A pocs dies que 'Excellence fair' obri portes, però, aquesta darrera modalitat ja s'ha esgotat.

L'organització espera rebre entre 2.000 i 2.5000 visitants durant els dies del certamen, superant les xifres de l'edició del 2011. Segons destaquen, el fet que la fira es faci a la Costa Brava atreu tot tipus de procedències. No només d'arreu de l'estat espanyol, sinó també turistes russos o asiàtics amb alt poder adquisitiu.

A les quatre edicions anteriors, la fira ha aplegat una mitjana de més de 2.000 visitants i més de setanta expositors.

Luxe en plena crisi

Tot i que aquest any el número d'expositors hagi davallat, 'Excellence fair' demostra que, tot i la crisi econòmica, el mercat del luxe continua creixent. De fet, l'any passat, aquest sector va moure 5.000 milions d'euros (MEUR) arreu de l'estat espanyol. Sobretot, els grans consumidors de luxe són estrangers (en gran part, turistes).