Madrenas sobre la sentència a Torra: ''Això no s'aguanta per enlloc''

L'alcaldessa ha lamentat la inhabilitació del president de la Generalitat

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reaccionat a través de Twitter a la sentència del Tribunal Supremsobre la inhabilitació del president de de la Generalitat, Quim Torra.

En una piulada la batllessa ha explicat que "a l'Estat Espanyol, qui té el poder pot robar, muntar clavegueres, organitzacions terroristes o desviar diners públics. Però si ets independentista, ai de tu que pengis una pancarta per la llibertat d'expressió! Això no s'aguanta per enlloc... Tot el suport MHP", ha reblat.

El Suprem ha confirmat aquest matí, per unanimitat, la inhabilitació d'un any i mig i 30.000 euros de multa per a Torra, per haver desobeït de forma "contumaç, obstinada i reiterada" la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar llaços grocs i una pancarta a favor dels polítics presos durant el període electoral de la primavera del 2019.

D'aquesta manera, ratifica la condemna imposada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal diu que l'exhibició de símbols durant el període electoral vulnera la neutralitat de les institucions. Quan la sentència arribi a l'alt tribunal català i aquest la faci executar, Torra haurà de deixar de ser president de la Generalitat. 

La sentència ratificada condemna a un any i mig d'inhabilitació especial tant per a l'exercici de càrrecs públics electius, ja siguin d'àmbit local, autonòmic, estatal o europeu, com per a l'exercici de funcions de govern, en els àmbits local, autonòmic i de l'Estat.