El PSC critica les ''multes simbòliques'' que promou l'Ajuntament de Girona per qui aparqui a la vorera

Els socialistes recorden que Girona ha de prioritzar una política en seguretat "seriosa"

“Les multes no són simbòliques”, així s'ha expressat Joan Antoni Balbín, regidor encarregat de seguretat en el grup municipal del PSC a Girona, el qual lamenta que el govern de Marta Madrenas "frivolitzi" amb les sancions.

La crítica sorgeix arran de que ahir l'Ajuntament de Girona va començar a repartir multes simbòliques a tots els cotxes que estiguin mal aparcats a sobre la vorera o en els passos de vianants. Es tracta de la campanya 'Cotxe, aquí no aparquis' i durant dues setmanes els agents de la Policia Municipal de Girona repartiran aquestes sancions simbòliques als infractors i conscienciar-los.

El PSC considera que Girona pateix "inseguretat greu" a diferents barris de la ciutat i que, per tant, "frivolitzar amb multes simbòliques” és un "nou error que torna a prioritzar la propaganda en lloc de la gestió seriosa".

Balbín exposa que el govern de Madrenas hauria pogut iniciar una campanya de prevenció per mitjà d’"avisos seriosos" a cotxes mal aparcats, però afegeix que no comparteix la idea de convertir les multes en simbòliques. A propòsit d’aquesta qüestió, adverteix que a molts barris de Girona es pateixen accions "que avui dia són tolerades a causa del desgovern de la ciutat". “En alguns barris no es respecta l’espai públic, veïns que no poden dormir a la nit de sorolls, conductes impròpies com consum de drogues al carrer. I el govern de Madrenas ha tingut l’acudit de les multes simbòliques”, conclou el socialista.

El PSC de Girona es mostra convençut que en els barris on hi ha més inseguretat i conductes incíviques cal implementar, primer, accions continuades d’assegurar els drets i reclamar els deures de tothom. Les multes hi ha de jugar un paper protagonista, segons els socialistes. “Hem insistit molt que Girona ha de deixar clar a tothom que hi ha tolerància zero contra l’incivisme. A més, creiem que hi ha una línia de continuïtat amb els delictes més greus. Estem donant la imatge que a aquí es permet tot. I cal donar la imatge absolutament contrària”, ha aclarit Balbín.

La campanya de “multes simbòliques no és adequada per la imatge en seguretat que Girona ha de tenir", consideren els socialistes, i afegeixen que "el paper de la Policia Municipal de Girona és clau per a la ciutat". En aquest sentit, recorden que “la Policia Municipal de Girona s’enfronta a situacions difícils i, a vegades, perilloses i que les eines que han de tenir a la mà són les que haurien de donar un govern que estigués compromès amb actuar amb autoritat quan resulta evident que és necessari”.