El FC Barcelona davant la seva campanya de renovació

Diumenge arrenca la lliga pels barcelonistes contra el Vila-real

Immersos en un mercat de fitxatges i tot sense tancar, el FC Barcelona començarà una nova temporada, amb moltes baixes, gairebé sense cares noves tret a la banqueta, i amb la gran sort de poder seguir comptant una temporada més amb Leo Messi.

El curs arrencarà al Camp Nou davant el Vila-real el proper diumenge 27 de setembre a les 21:00 hores. Aquesta serà l'estrena de Ronald Koeman a la banqueta, havent de començar el seu camí amb bon peu per no començar veus de sirena en forma de crítiques. Encara que és el debut d'el quadre català a la Lliga Santander, ja s'han disputat dues entregues, però per la compareixença dels blaugranes, Atlètic de Madrid i Sevilla en les fases finals de competicions europees el passat curs, es van ajornar els seus dos primers partits.

Aquest serà el primer partit oficial de l'FC Barcelona després de la dolorosa derrota contra el Bayern en els quarts de final de la Champions League, 2-8, amb què es va tancar el passat curs. Moltes peces han canviat des d'aquest moment, encara que hagi passat poc temps, ara és hora si es pot formar un puzle a l'altura de l'entitat culer.

El Barça tracta per perfilar la seva plantilla abans de diumenge, sobre els vestigis del que no fa gaire era un fabulós equip. A part de la sortida de l'entrenador, de moment, han certificat de manera oficial la seva sortida de club Arthur Melo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal i Nelson Semedo, a qui se'ls unirà de forma urgent Luis Suárez qui té previst la seva marxa a l'Atlètic de Madrid les pròximes hores. La Direcció Esportiva de el Barcelona està submergida en la planificació de la 20-21, però no ho està tenint gens fàcil. A això es va afegir la inseguretat sobre el futur de Messi, que va fer saltar totes les operacions per l'aire, paralizándolas fins a conèixer la continuïtat de el de Rosario al club de la seva vida.

La situació convulsa també ascendeix als despatxos. El president del FC Barcelona s'enfronta a una possible moció de censura, va rebutjar dimitir després de la gran a desastre i va convocar eleccions per a març de 2021. "És una irresponsabilitat anar-nos d'aquesta manera. Creiem que amb la nostra mesura tindrem una transició més tranquil·la. El més fàcil hauria estat dimitir ara, però hem de prendre decisions ", va dir a televisió oficial de club. En aquesta mateixa entrevista també va deixar una frase molt sonada: "Tenim una crisi esportiva, no institucional", va postular a manera de justificació Bartomeu.

Amb totes aquestes premisses, el conjunt de la ciutat comtal no parteix com a favorit a la Lliga Santander. Les apostes esportives apunten a el Reial Madrid com més probable vencedor, encara que tampoc s'obliden de el sempre competitiu Atlètic de Madrid, més si és possible amb l'arribada de Luis Suárez al seu estament.

Tots els aficionats a l'futbol estaran molt pendents dels canvis que realitzarà el club blaugrana i l'inici de la temporada a La Lliga Santander. Aconseguirà Messi i els seus capgirar els pronòstics?