La Policia Local de Palafrugell ha sancionat 101 persones per no portar mascareta

La Policia també realitza controls als establiments

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) ja ha posat més d’un centenar de multes a totes aquelles persones que no porten mascareta i no tenen una justificació vàlida que els hi permeti evitar la seva utilització. Des de l’entrada en vigor de la normativa, els agents han posat 101 de denúncies per no portar mascareta, tenir-la mal col·locada o portar-la penjant del braç.

El 9 de juliol, la Generalitat de Catalunya va fer obligatori l'ús de la mascareta a tota l'autonomia, fins i tot quan es pugui garantir la distància de seguretat. Paral·lelament, la Policia Local va realitzar diversos avisos recordant als ciutadans l'ús d'aquesta mesura clau per frenar la nova onada de contagis. Vist que en moltes ocasions hi ha ciutadans i ciutadanes que es troben incomplint, es van començar a interposar  les sancions.  

D’altra banda, la Policia Local també realitza controls als establiments comercials, així com a locals dedicats a la restauració, on s’han fet més de 350 actes informant sobre la necessitat del compliment per part del personal que està treballant, sobretot d’aquells que es troben de cara al públic.

Una vegada feta la denúncia, els assenyalats per l'incompliment de la normativa poden presentar les seves al·legacions, però si la denúncia es converteix en una multa efectiva suposarà un cost d’aproximadament 100 euros una vegada finalitzat el procés administratiu.