ERC de Ripoll exigeix a l'equip de govern la rehabilitació i promoció de la Muralla

La formació demana, a través d'una moció, que s'elabori un pla estratègic durant el 2021

ERC de Ripoll (Ripollès) presentarà, en el ple municipal d'aquest setembre, una moció exigint a l'equip de govern un pla estratègic per a l'estudi, rehabilitació i promoció de la Muralla. A parer de la formació, que recorda que està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional, és imprescindible "fer un esforç" per "anar recuperant i mostrant tots els trams de muralla de la vila, i millorant els que ja són visibles".

Segons els republicans, cal elaborar un pla d'actuacions que inclogui, de forma prioritària, la rehabilitació del tram de muralla situada al solar del carrer Trinitat i un manteniment i neteja del tram de muralla i del fossat visible al carrer Pirineus. ERC exigeix que es faci una reserva pressupostària per a l'exercici del 2021.

En la moció, ERC demana a l'Ajuntament de Ripoll que es creï una comissió, liderada pels tècnics municipals, que desenvolupi durant el 2021 un Pla estratègic per a l'estudi, rehabilitació i promoció de la Muralla de Ripoll i que, d'acord amb aquest, es desenvolupi un Pla d'actuacions destinades a l'estudi, valoració, i difusió de la muralla.

Nous descobriments

En el text també exigeixen que, com a primera actuació d'aquest pla, es realitzi la rehabilitació del tram de muralla situada al solar del carrer Trinitat, entre els números 16 i 20. La formació ho justifica amb el fet que hi ha plànols i dibuixos antics d'aquesta zona que assenyalen que s'hi podria trobar part de diverses torres de la muralla.

En paral·lel, els republicans reclamen que es faci un manteniment i neteja d'aquest tram de muralla i del fossat visible al carrer Pirineus. També que es col·loquin rètols informatius "degudament actualitzats".

Una altra de les peticions incloses a la moció és evitar nous moviments de terres o treballs d'enjardinament "que puguin malmetre el tram de muralla soterrada", mentre no es realitzi la seva rehabilitació.

Un pressupost "no massa alt"

Des d'ERC consideren que aquestes actuacions es podrien realitzar "amb un pressupost no massa alt". No obstant això, suggereixen que els tècnics municipals facin una memòria valorada del cost de rehabilitació del tram de muralla situada al solar del carrer Trinitat i que es doni a conèixer als diferents grups municipals.