Salt defineix qui pot accedir a les Deveses i ho controlarà amb un lector de matrícules

Els vehicles no autoritzats seran multats amb 200 euros

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha aprovat durant el plenari d’avui els criteris per tal de definir quins veïns del municipi tenen permís per circular per les Deveses.

L’objectiu de la iniciativa passa per regular i restringir la circulació de vehicles en aquesta zona i permetre només el trànsit als que disposin de l’autorització pertinent. S’identificarà a través de càmeres lectores de matrícules per identificar i sancionar, amb 200 euros, els conductors dels vehicles que hi circulin i no estiguin autoritzats.

Els cinc punts de control a les Deveses, Parc del Ter i les Hortes són els següents:
    • Cruïlla del camí del Pas d’En Prats amb el camí Ral d’Amer
    • Camí del Safareig
    • Camí del Mig amb cruïlla del camí de les Guixeres
    • Camí de les Guixeres amb cruïlla del camí de l’Aiguamoll
    • Camí de les Guixeres amb cruïlla del camí del Torín

Pels camins afectats l’accés de vehicles serà, exclusivament, per a manteniment i serveis, càrrega i descàrrega d’eines i productes agrícoles. Pel que fa als residents/propietaris dels habitatges de la zona s’autoritzarà un màxim de dos vehicles per parcel·la.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “durant els darrers mesos s’ha elaborat els criteris que hem aprovat, al mateix temps que es calibraven els aspectes tècnics i s’informava els veïns afectats pel sistema de control”.

“Amb aquesta mesura podrem regular el trànsit per un espai natural protegit com el de les Deveses”, afegeix Viñas. Des de l’Ajuntament no es descarta a ampliar els punts de control i pel que fa als usos excepcionals, no inclosos entre els autoritzats, s’haurà de demanar permís al consistori.