Cs reclama al govern de Girona que aclareixi si hi haurà Fires de Sant Narcís o optarà per la suspensió

Pamplona proposa destinar els 531.000 euros pressupostats a pal·liar els efectes de la covid-19

A quatre setmanes de les Fires de Sant Narcís de Girona, el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de la ciutat, Daniel Pamplona, ha sol·licitat al govern que aclareixi si té previst tirar endavant amb les activitats de les Fires o bé optarà per la suspensió de les mateixes davant l’alarma de possibles brots de covid-19. “La ciutadania necessita saber si l’Ajuntament té previst continuar amb les activitats establertes o es cancel·laran les Fires de 2020”, ha manifestat el regidor.

Pamplona ha sol·licitat al govern que es comprometi a realitzar reunions setmanals amb l’oposició per avaluar la situació de Fires i comparteixi la informació tècnica disponible “en base a la qual s’haurà de prendre una decisió”. En cas que s’opti per la cancel·lació de les Fires de Sant Narcís, el portaveu liberal ha indicat que els 531.000 euros pressupostats i no executats s’haurien de destinar en mesures encaminades a pal·liar els efectes del coronavirus.

El portaveu taronja ha apuntat que la reinversió dels diners pressupostats per les Fires de Sant Narcís, en cas de quedar suspeses aquestes, hauria de prioritzar la realització de proves PCR als ciutadans i col·lectius de risc i contacte habitual, dinamitzar l’activitat econòmica, especialment el petit comerç, autònoms i firaires; destinar fons a famílies i col·lectius vulnerables; potenciar el servei d’atenció i acompanyament a gent gran i molt especialment a aquells que viuen sols; i la realització d’una campanya de promoció de la ciutat per dinamitzar el sector de l’hostaleria i turisme.