Una decebedora Dionne Warwick es queda sense veu a Peralada

La diva nord-americana va saltar a l'escenari en pèssimes condicions físiques

Tot estava preparat ahir a la nit perquè 1.500 persones escoltessin la prodigiosa veu de Dionne Warwick al Festival Castell de Peralada però, malauradament, es van quedar amb les ganes. L'artista va aparèixer sense veu per entonar els primers compassos de "Always something there to remind me" entre estossecs i galls. Warwick el primer que va fer al entrar a l'escenari fou somriure a un públic entregat per, immediatament, posar-se un caramel a la gola que de poc li va servir.

Les cares dels membres de la banda eren un absolut poema. Les mirades entre el públic eren constants. Cap d'ells entenia com l'artista havia decidit tirar endavant amb el concert quan era evident la seva incapacitat per afinar una sola nota. En alguns moments va intentar donar el do de pit però li va ser pràcticament impossible i rebaixava constantment el to. La nit es va convertir en un espectacle grotesc i les dues primeres (i úniques) persones en abandonar la platea van aguantar fins la tercera cançó.

L'heroi de la nit fou el públic, que va aguantar estoicament el dantesc comportament de Warwick i l'encoratjaven a seguir cantant, malgrat el més honest hauria set cancel·lar el concert. En tant sols 15 minuts va cantar 8 temes del repertori a una velocitat increïble, encadenant les cançons com si es tractés d'un sol medley.

La nord-americana mantenia constants diàlegs amb el públic, com si fes temps esperant que la veu tornés sola. Això la va portar a repetir fins en dues intervencions que aquesta gira mundial era per commemorar els seus 50 anys de carrera, "encara no m'ho crec, però han passat molts anys", explicava l'artista. Amb tot, els nervis la van trair i va oblidar que es trobava a Peralada, fet que va quedar palès al donar la benvinguda "al meu únic concert a Barcelona".
 

La nit va ser una constant decepció on la cantant va intentar donar la cara en grans clàssics com "I'll never fall in love again"; "The look of love"; "Alfie"; "Heartbreaker"; "Do you know the way to San José"; "What the world needs now"; "I say a little prayer" i "That's what friends are for" per a rematar el concert.

L'entrada del seu fill David Elliot hauria resultat molest perquè òbviament era una manera de promocionar la seva carrera com a cantant però, ahir, va ser un bot salvavides que va aparèixer als últims quatre temes per fer costat a Warwick. La seva actuació va servir perquè la gent no marxés a casa amb un sabor de boca tan amarg com es pronosticava al principi de la nit.

Vídeo: ACN