Els alcaldes de la Selva demanen la derogació de la MAT projectat entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes

L'acord es va materialitzar en un Consell d'Alcaldes celebrat ahir

El Consell d’Alcaldes de la Selva va aprovar un acord per exigir la derogació del projecte de la MAT en el ramal projectat per Red Elèctrica Espanyola de Santa Coloma de Farners a Riudarenes. Al igual que molts ajuntaments, l’octubre de l’any passat, el Consell Comarcal ja va prendre un acord en què exigia la derogació del projecte de la MAT, com constatava en una proposició de llei aprovada al Congrés dels Diputats.

Amb tot, i després de veure el posicionament d’aquesta companyia elèctrica en què només va en la línia de, com a molt, proposar alternatives al traçat del projecte, el Consell d’Alcaldes de la Selva va aprovar exigir la derogació del projecte i que es busquin alternatives sostenibles a les demandes reals d’energia. En el transcurs de la sessió amb els alcaldes selvatans, el president de l’ens, Salvador Balliu, va assegurar que amb aquest acord “exigim d’una vegada per totes que es busquin alternatives no podem permetre una agressió tant gran al nostre territori.”

I és que cal recordar que a la trobada que es va dur a terme a Riudarenes on hi van participar representants de Red Elèctrica, Generalitat de Catalunya i alcaldes de diversos ajuntaments de la zona, així com del Consell, a finals del mes d’agost es va poder comprovar per part d’aquesta empresa que no hi ha cap voluntat d’anul·lar aquest projecte. Per això,  tal com va reiterar Balliu, "cal que ens mostrem ferms davant d’aquesta situació ja que no podem permetre una agressió al territori d’aquesta magnitud i és que no es poden seguir aportant solucions al segui XXI solucions de mitjans del segle XX". Els responsables de la Selva van donar el seu suport al manifest “La Natura ens crida” elaborat per la Plataforma NO A LA MAT  que, de fet, ja comptava amb els suport de molts dels batlles selvatans.

En la sessió d’ahir també es va aprovar una proposta relativa a les ocupacions delinqüencials d’habitatges, també es va fer l’aprovació de l’ampliació del Pla de Polítiques de Dones per al període 2021-2024, així com l’aprovació inicial de la modificació de les Ordenances Fiscals per l’any 2021, entre altres.

En l’informe del president, Balliu, va exposar com havia anat l’inici del curs escolar a la comarca, també va explicar quina és la situació actual de benestar social derivat de la covid-19 i quina ha estat l’evolució de recaptació de l’any 2020, entre altres.