Més d’un miler de persones visiten el castell de Montsoriu durant aquest estiu

Per la Diada s'hi van aplegar 370 visitants

Més d’un miler de persones han visitat el castell de Montsoriu durant els mesos d’estiu. Si bé, cal tenir en compte que aquest recinte arquitectònic va obrir el 17 de juliol i només es pot visitar de dijous a diumenge de les deu del matí a les cinc de la tarda. Des del Patronat del Castell de Montsoriu valoren molt positivament aquesta xifra de visitants i confien que aquesta tardor les visites guiades –seguint les mesures covid-19-  continuïn mantenint la bona dinàmica.

Les visites guiades al castell de Montsoriu han tingut una molt bona acollida durant tot el mes d’agost i de fet, tal com ha explicat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, està previst que aquest mes de setembre s’incorpori una nova visita guiada els dissabtes a la tarda, concretament a dos quarts de quatre del migdia. D’aquesta manera, tal com ha assenyalat Garriga, es dona resposta a la demanda de les visites guiades. Actualment, aquestes visites es fan els dissabtes i els diumenges a les deu del matí a dos quarts de dotze del migdia, si bé el castell està obert de dijous a diumenge.

Garriga destaca l’interès que tenen dels visitants pel que és considerat el castell gòtic de Catalunya. Tal com ha explicat Garriga, el perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web.

Visitants de proximitat

Des del Patronat del Castell confien que durant els mesos d’octubre i nombre, el nombre de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que aquest estiu moltes persones han anul·lat les seves vacances i han decidit fer sortides els caps de setmana i gaudir del turisme de proximitat.

Per això, segons ha dit Garriga, s’espera que els dies que resten de setembre i, també, durant els mesos d’octubre i novembre Montsoriu sigui una molt bona opció a l’hora d’escollir fer una sortida de turisme cultural. Un exemple n’és l’afluència de persones que va visitar el castell el cap de setmana passat, el de la Diada Nacional de Catalunya, que hi varen passar un total de 370 persones, una xifra que és igual a la dels anys anteriors i s’espera que es mantingui durant les pròximes setmanes.