L'Espai Gironès preveu mantenir les vendes malgrat les noves restriccions a Salt pel coronavirus

El gerent recorda que en poques ocasions s'assoleix l'aforament màxim permès

Les noves restriccions sanitàries imposades als municipis de Girona i Salt (Gironès) no preocupen en excés al centre comercial de l'Espai Gironès, ja que confien que això no suposarà una davallada en les vendes. Les noves mesures mantenen que els establiments comercials han de mantenir 2,5 metres quadrats per cada persona. Si aquesta divisió es fa comptant els metres quadrats del centre comercial, surt que l'aforament màxim permès és d'unes 6.800 persones que podrien estar al mateix moment en les instal·lacions de l'Espai Gironès.

Segons el gerent del centre comercial, Pau Jordà, aquesta xifra tan sols s'aconsegueix en moments clau com ara la campanya de Nadal. A més durant les rebaixes de l'estiu en cap moment es va assolir la capacitat màxima i era una xifra inferior a l'actual. Per això, tot porta a pensar que aquests 15 dies de restriccions sanitàries es podran assolir sense generar grans pèrdues.

En aquesta línia, Jordà ha recordat que al juliol "ens en vam sortir" i per això creu que aquesta onada de noves restriccions tampoc implicarà grans canvis. Tot i així, el gerent ha recordat que "cada moment és delicat" però cal tenir present que "estem a temps de revertir la situació".

Per altra banda, el centre comercial ha aprofitat per engegar una campanya de conscienciació als clients i als establiments. Per una banda, des de les xarxes socials s'ha començat a enviar missatges per recordar algunes de les mesures de seguretat que cal seguir quan la gent ve a l'Espai Gironès. En paral·lel, des de la gerència també s'ha enviat un correu per "recordar" als comerços i restaurants "quins són els protocols que cal seguir".

Pel que fa a senyalització, el centre comercial mantindrà la mateixa que ja va instal·lar durant el desconfinament. De fet, Jordà ha recordat que "durant tot l'estiu" han mantingut els circuits de circulació en diferents direccions per als compradors, els dispensadors de gel hidroalcohòlic i també els reforços en la vigilància per garantir el compliment de les mesures.

Menys visites lúdiques

Pel que fa a les aglomeracions, el gerent del centre comercial ha recordat que mantenen punts al terra que marquen les distàncies mínimes. Per altra banda, el gerent també ha apuntat que els compradors que té el centre comercial van "més a la idea". De fet, el gerent ha detallat que "fins ara teníem un 14% de visitants que només venien a passejar", però des del desconfinament aquesta situació ha canviat. Des del juny, aquest 14% de gent "pràcticament ha desaparegut".

També han notat un canvi de comportament entre els visitants que van al cinema o als bars i restaurants. Jordà ha assegurat que "ara la gent ve, compra i marxa". També ha detallat que abans hi havia molta gent que aprofitava per anar al cinema, als bars o als restaurants i venia amb temps per visitar les botigues, però ara ja no ho fa.