Confinen tres grups escolars més a la província de Girona per coronavirus

Se sumen als centres Taialà i Maristes de Girona

En el tercer dia de classe ja ha estat necessari confinar a casa tres grups escolars més de la província de Girona que se sumen als dos registrats el primer dia.

En aquesta ocasió es tracta d'un grup de Formació Professional de mecànica a l'Institut Santa Eugènia de Girona, un segon també de FP però d'estètica a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i finalment un grup de P5 a l'escola de Forallac perquè ha donat positiu la professora.

En tots aquests casos els companys de l'alumne que ha donat positiu s'han de fer la PCR i hauran de quedar-se a casa treballant a distància els popers 15 dies.

Els casos se sumen a l'escola Taialà i dels Maristes de Girona detectats el dilluns.

Pocs casos per veure l'impacte de l'obertura

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha apuntat que encara són "pocs casos" que no permeten valorar l'impacte epidemiològic de l'obertura dels centres escolars. Ha insistit però que l'evidència que es té i les experiències d'altres països fan pensar que "la major part dels casos que es veuran en infants seran positius que no s'hauran contagiat en l'àmbit escolar sinó fora". Ha afegit que els centres no actuarien com un "amplificador" de la transmissió sinó que patiran la situació de l'entorn, que ha reconegut que no és del tot positiva.

Ramentol ha destacat la "importància" que el passat dilluns obrissin els centres escolars i ha fet una valoració "força positiva" del protocol de gestió de casos, tot i que ha indicat que s'aniran introduint les millores que s'observin necessàries. Entre aquestes ha avançat que n'hi haurà en relació amb les escoles d'educació especial.

Amb tot, ha afirmat que en els centres on s'estan detectant casos s'hi estan enviant els equips per fer els cribratges i els estudis epidemiològics. "La primera resposta és positiva", ha assegurat.

El secretari ha explicat també que recomanen a les famílies amb més d'un fill en diferents grups que si un dels infants està l'espera del resultat d'una prova PCR perquè és un cas sospitós de coronavirus, el germà o germans també es confinin fins a obtenir el resultat. En canvi, ha indicat que aquest confinament preventiu dels germans no és necessari si el germà està en quarantena però perquè el cas sospitós és un altre membre del seu grup bombolla.