Una escola de Girona registra un 80% d'absentisme els dos primers dies de classe

Fonalleras adverteix que la Fiscalia pot intervenir si no van al centre

En els dos primers dies de classe a l'escola de la Font de la Pólvora de Girona no han superat els 20 alumnes d'un total de 84 que hi ha matriculats segons ha informat aquest matí Ràdio Girona.

Si les famílies no els fan anar a l'escola, es considerarà absentisme escolar perquè la Generalitat garanteix que s'han pres totes les mesures per reduir al mínim el risc de contagi de coronavirus.

El director dels serveis territorials d'Educació, Martí Fonalleras, ha explicat que el primer que faran és parlar amb les famílies perquè no deixin de portar els seus fills a classe, però adverteix que si aquesta situació no es resol, hauran de prendre altres mesures.

"El que hem de fer és convèncer a totes les famílies de la voluntat que l’escola és un lloc protegit i que hi poden anar els seus fills amb tota normalitat. Si algú segueix en aquesta línia les properes setmanes prendrem les mesures que siguin convenients. Fins i tot la Fiscalia es pot pronunciar en aquest cas però hem d’intentar evitar arribar en aquesta situació", ha assenyalat Fonalleras en declaracions a l'emissora.

Fa unes setmanes, la Fiscalia va advertir que perseguiria els absentistes i que emprendria accions penals si no hi ha justificació clara per no portar els nens a l'escola. Recorda que l'escolarització és obligatòria entre els 6 i els 16 anys.