Les restriccions a Girona i Salt comencen amb els parcs infantils tancats i un aforament reduït als mercats

El president de l'associació de comerciants no preveu una davallada en les vendes

Els ajuntaments de Girona i Salt (Gironès) han començat a precintar els parcs infantils aquest dimecres a primera hora del matí.

És una de les principals mesures per intentar aturar l'onada de contagis que hi ha en aquesta àrea metropolitana i que s'allargaran, com a mínim, 14 dies. Els bars i restaurants també han disminuït l'aforament dels locals a la meitat i aquest dimecres ja es podien veure algunes terrasses més esponjades que fins ara.

Pel que fa al Mercat del Lleó de la capital gironina també ha reduït el seu aforament. De tota manera, aquest dimecres s'ha viscut un ambient de normalitat entre les parades i el president de l'associació de comerciants, Manel Rodríguez, ha avançat que no preveuen una baixada en les vendes.

Els bars i restaurants han anat obrint a primera hora del matí amb menys taules de l'habitual o més espaiades que fins ara. L'objectiu és complir el 50% de reducció en l'aforament a l'interior i exterior del local.

Per altra banda, al Mercat del Lleó també s'han tornar a instal·lar els cartells que marquen els accessos d'entrada i sortida per crear circuits segurs. També es controlarà l'aforament per evitar aglomeracions. Aquest dimecres la situació ha estat "tranquil·la", tal com ha explicat Rodríguez.

El portaveu dels paradistes ha detallat que a primera hora la gent "estava una mica espantada", però que poc a poc els ha tranquil·litzat veure que es mantenen les mesures de seguretat i que "si es respecten totes les normes no ha de passar res.

Rodríguez ha detallat que de cara al cap de setmana es preveuen més aglomeracions i per això hi haurà vigilants que controlin que no se supera l'aforament permès. Pel que fa a la resta de la setmana, el president dels comerciants no creu que això passi, ja que "molts clients ja s'han organitzat" per evitar anar a comprar el cap de setmana.

Des de l'inici de la pandèmia, els clients habituals del mercat intenten evitar anar-hi el divendres i dissabte per evitar les cues que es produïen a l'inici del confinament. És el cas de l'Albert, un comprador del Mercat del Lleó. Segons ha explicat, abans hi solia anar al dissabte al matí, però ara hi va "entre setmana" perquè hi ha menys aglomeracions.