5 positius entre els 1.360 participants al cribratge massiu de Sant Joan de les Abadesses

El municipi compta amb poc més de 3.200 habitants

Els resultats provisionals del cribratge massiu per detectar contagis de covid-19 de de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), que es va realitzar els dies 7 i 8 de setembre, han permès localitzar cinc casos positius entre les 1.360 persones asimptomàtiques que hi van participar voluntàriament.

Actualment al municipi hi ha cinc brots amb 34 afectats, motiu pel qual es va decidir fer un cribratge massiu al municipi, de poc més de 3.200 habitants.

La campanya es va realitzar al Pavelló Poliesportiu Municipal, a càrrec de professionals d’atenció primària i tenia per objectiu contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Sant Joan de les Abadesses estava destinat a tot el municipi, especialment a les persones d’entre 16 i 60 anys sense símptomes, en tant que era la franja d’edat on fins aleshores s’havien detectat la majoria dels positius.

De les 1.360 proves, 734 corresponien a persones de la franja d'edat a qui anava especialment dirigit el cribratge comunitari realitzat. Això indica que aproximadament una de cada dues proves realitzades era sobre la població diana.