Restablerta la circulació del TAV entre Barcelona i Figueres que havien boicotejat

Continua interrompuda l'R11 entre Maçanet i Figueres

El servei de trens d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres (Alt Empordà) s'ha restablert cinc minuts abans de dos quarts d'onze del matí, segons ha informat Renfe. La circulació en aquesta via estava interrompuda des de primera hora del matí a causa d'un incendi en el tram entre Girona i Figueres i un altre entre Riells i Vilobí d'Onyar.

Renfe avisa que, a causa d'afectacions al sistema de senyalització, hi pot haver un increment del temps de viatge habitual. En canvi, continua interromput el servi a la línia R11, on segons ha informat Renfe hi ha hagut diversos actes vandàlics que han provocat danys a les instal·lacions. La interrupció de la circulació a la via del TAV ha afectat un total de quatre trens, dos dels quals amb connexió internacional amb França.

A més de l'afectació a les vies de tren a les comarques gironines, Renfe també ha informat d'actes vandàlics a Ponent. En concret, en la línia del TAV entre Lleida i les Borges Blanques, i entre Montagut i Lleida. En aquest cas no han afectat a les instal·lacions i els trens han pogut circular amb normalitat.

També en aquesta zona hi ha hagut crema de pneumàtics en vies convencionals, però tampoc han malmès la infraestructura i no han afectat el servei ferroviari.